Tores: Španija je još jednom odličnom partijom potvrdila primat u grupi D i zahvaljujući drugom trijumfu, a i pobedi Rusa nad Grcima, osigurala je sebi prvo mesto na tabeli, samim tim i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Luis Aragones je svoj 50. meč na klupi „crvene furije“ začinio pobedom i to zahvaljujući novom pogotku Davida Vilje u poslednjem minutu meča, međutim, zasluge za trijumf idu i drugom napadaču Fernandu Toresu, koji je dao prvi gol na susretu i tako omogućio svojim saigračima da nanesu prvi poraz Šveđanima na Evropskim prvenstvima od 2000.

Tores: Španija je još jednom odličnom partijom potvrdila primat u grupi D i zahvaljujući drugom trijumfu, a i pobedi Rusa nad Grcima, osigurala je sebi prvo mesto na tabeli, samim tim i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Luis Aragones je svoj 50. meč na klupi „crvene furije“ začinio pobedom i to zahvaljujući novom pogotku Davida Vilje u poslednjem minutu meča, međutim, zasluge za trijumf idu i drugom napadaču Fernandu Toresu, koji je dao prvi gol na susretu i tako omogućio svojim saigračima da nanesu prvi poraz Šveđanima na Evropskim prvenstvima od 2000. godine.
– Vilja i ja se odlično razumemo i to je za Španiju veoma važno. Odigrali smo fantastičan meč, a to što smo pobedu ostvarili u poslednjem minutu samo nam je donelo veće uzbuđenje i sjajan osećaj. Odigrali smo fantastičan meč i sigurno da nam je mnogo lakše jer znamo da ćemo izbeći Holandiju u četvrtfinalu. Igramo odlično, imamo šansu da na kraju trijumfujemo, ali biće veoma teško jer ima još kvalitetnih ekipa koje žele prvo mesto – istakao je Tores.

Vilja rekorder španske selekcije

Gol koji je postigao u finišu meča bio je četvrti Davida Vilje na ovom turniru i promovisao ga je u najboljeg strelca „crvene furije“ na evropskim prvenstvima. Kada se na ova četiri pogotka dodaju i tri sa SP, Vilja dobija i priznanje najboljeg strelca Španije uopšte, a ujedno je i treći igrač ove reprezentacije koji je na EP dao gol u poslednjem minutu (pre njega to su učinili Maceda na EP 1984. i Alfrono 2000. godine).

Švedska je uprkos porazu i dalje u igri za drugi krug, ali mora pobediti Rusiju u poslednjem kolu. Izabranici Larsa Lagerbaka su bili na korak od remija i osvajanja zlata vrednog boda, ali su, nažalost, doživeli sudbinu Turaka i praktično u poslednjim sekundama meča primili gol i tako ostali praznih šaka, međutim, i dalje sa šansom za četvrtfinale.
– Sve je u našim rukama i imamo realne šense da se kvalifikujemo u drugu rundu. Igrači imaju petlju i karakter za tako nešto. Razočarani smo jer smo tako primili drugi pogodak, ali nema puno vremena za žaljenje, na redu je odlučujući meč sa Rusima u kome moramo pobediti ako mislimo da nastavimo sa takmičenjem – poručio je selektor Skandinavaca i dodao da povreda Zlatana Ibrahimovića, zbog koje je u poluvremenu napustio igru nije ozbiljnije prirode i da će on biti u sastavu protiv „zbornaje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari