Totijev štićenik i Matićev saigrač: Ko je fudbaler koji je odbio da igra na Mundijalu u Kataru? 1EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Kristijan Volpato nije prihvatio poziv selektora reprezentacije Australije.

Stara, ali istinita fraza kaže da je san svakog fudbalera da makar jednom zaigra na Svetskom prvenstvu, ali 18-godišnji Kristijan Volpato (još) ne potpada pod nju. Inače bi završio na spisku Grahama Arnolda za Svetsko prvenstvo u Kataru, koje kreće 20. novembra.

„Sinoć do 23 časa sam pokušavao da ubedim Volpata da igra za Australiju. Razgovarali smo tri puta. Juče sam mu rekao da će biti među 26 igrača. Rekao mi je da želi da razmisli o tome i da razgovara sa ljudima koji su mu bliski, kako bi uradio ono što je najbolje za njegovu karijeru. Potom je odlučio da odbije moju ponudu za Katar“, otkrio je danas selektor Australije, Grejem Arnold, na temu odbijanja prvotimca Rome.

„Kristijan je sjajan dečko i vrata reprezentacije su mu uvej otvorena, ako zaželi zaigrati za Australiju. Znam da mu nije bilo lako, ali to je njegova odluka i ja je poštujem. Puno toga u karijeri je još pred njim“, ne ljuti se strateg Kengura na momka rođenog u Sidneju, čija je velika želja da obuče dres Italije jednog dana.

Volpato ima italijanske korene, igrao je u Milanovoj akademiji u rodnoj zemlji, ali ga je na Apenine dovela Roma, 2020. godine za 116.000 evra. Za rimski klub je debitovao prošle sezone, a ove mu je trener Žoze Murinjo ukazao šansu na šest utakmica, pošto se prethodno dokazao u ligi za mlade – Primaveri istakao sa 12 golova na 36 nastupa.

O njegovoj karijeri vodi računa firma CT10 Menadžment, čiji vlasnik je Romin legendarni kapiten Frančesko Toti. Mladi saigrač bivšeg srpskog reprezentativca Nemanje Matića sa Vučicom ima ugovor do leta 2026. godine, ali Roma ga vidi kao dugoročno rešenje u svojoj ofanzivi. Na pozicijama polušpica ili krila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari