Posle gotovo dve decenije provedenih na fudbalskom terenu, Ivan Tomić je seo u fotelju. Tridesetjednogodišnji fudbaler Partizana nije, istina, još zadužio kancelariju u klubu iz Humske, ali od prekjuče na treninge ide kao zamenik sportskog direktora.
– Ne žurim sa useljenjem u kancelariju.

Posle gotovo dve decenije provedenih na fudbalskom terenu, Ivan Tomić je seo u fotelju. Tridesetjednogodišnji fudbaler Partizana nije, istina, još zadužio kancelariju u klubu iz Humske, ali od prekjuče na treninge ide kao zamenik sportskog direktora.
– Ne žurim sa useljenjem u kancelariju. Ionako nameravam da najveći deo radnog vremena provodim u našem sportskom centru, kako bih bio bliži trenerima i ekipi – ne može bez „Zemunela“, bivši vezista Rome, Rajo Valjekana, Alavesa i crno-belih, za koje je odigrao 332 meča i postigao 66 golova.

Niko me ne protežira

Tomić s indignacijom demantuje navode iz saopštenja navijača u bojkotu, koji su ga prozvali za navodne poslovne veze sa odlazećim direktorom Bjekovićem.

– Ta priča nema veze sa istinom. Nemam nikakve ni rodbinske ni poslovne veze sa direktorom Bjekovićem. Ni kao igrača me niko nikada nije protežirao, pa ne treba ni sada. Nisam ničiji, pa ni njegov pulen. Mislim da mi kao čoveku od 31 godinu nije potreban mentor – kategoričan je Bjekovićev zamenik.

Čujete li se sa Bjekovićem, hoćete li se ubuduće konsultovati s njim?

– U kontaktu sam sa direktorom. Ali, ni manje ni više nego sa ljudima iz Upravnog odbora i predsednikom Popovićem – kaže Tomić.

Da li ste već, sa trenerom Đukićem, napravili transfer listu i spisak pojačanja?
– Svakodnevno pričamo i pravimo planove za sledeću sezonu. Znamo otprilike kakav tim i profil fudbalera koji nam trebaju, na koga (ne)može da se računa, gde su nam nužna pojačanja… Ali, to su samo preliminarni zaključci, tek po završetku sezone će sve biti stavljeno na papir. Možda nam neko u preostala dva meča pokaže da mu je mesto u Partizanu. Ili obrnuto. Takođe, valja videti s kojim ćemo novcem raspolagati u predstojećem prelaznom roku.
Kojim kriterijumima ćete se rukovoditi prilikom kupoprodaje fudbalera?
– Partizanu su potrebni oni koji znaju da igraju, odgovorni su, disciplinovani, imaju volju za napredovanjem, lepo vaspitanje… A, možemo da ih platimo.
Ljudi iz Uprave tvrde da je postojeći igrački kadar preglomazan.
– Prilikom formiranja igračkog kadra moramo voditi računa i da njime ne opteretimo previše finansijsko poslovanje kluba. Potrebe i želje moraju biti u skladu sa realnim mogućnostima. Lično, smatram da je fond od 25, 26 igrača najoptimalniji.
Mlađi ili iskusniji fudbaleri? Koji je vaš izbor?
– Partizan je uvek mnogo polagao u mlade igrače. Ovog proleća pogotovo. Potrebni su im, međutim, kolege sa iskustvom, neko na koga će moći da se oslone na terenu, u situacijama kada timu ne ide ili treba stati na loptu. Da im se ne bi dešavalo da zato što su nedorasli velikom pritisku brzo upadaju u krize.
Gde ćete tražiti pojačanja – na domaćem tržištu ili u inostranstvu?
– Tražićemo ih obe strane. Nije nam bitno odakle dolaze, već da li se uklapaju u našu viziju Partizanove igre i finansijske mogućnosti kluba.
Hoćete li nastaviti trend vraćanja Partizanovih bivših prvotimaca?
– Zašto da ne? Ako postoji obostrani interes i šanse da se tako nešto realizuje – kaže jedan od kandidata za naslednika Nenada Bjekovića na mestu sportskog direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari