Pobedom nad Australijancem Krisom Gučionijem 6:3, 6:7(6), 6:4 Novak Đoković je osvojio turnir u Adelaidi. Najbolji srpski teniser je u idealnoj pripremi za Australian open koji počinje narednog ponedeljka pobedio u trećem od četiri ATP finala koje je igrao u karijeri. Pre Adelaide koji se igrao za nagradni fond od 416.

Pobedom nad Australijancem Krisom Gučionijem 6:3, 6:7(6), 6:4 Novak Đoković je osvojio turnir u Adelaidi. Najbolji srpski teniser je u idealnoj pripremi za Australian open koji počinje narednog ponedeljka pobedio u trećem od četiri ATP finala koje je igrao u karijeri. Pre Adelaide koji se igrao za nagradni fond od 416.000 dolara, Đoković je jula prošle godine slavio u Amersfortu, potom i Mecu, a jedini poraz u finalu doživeo je u Umagu.
– Treći osvojeni turnir i veliki trijumf. Odlična priprema za Melburn, sada ću imati mnogo više samopouzdanja. Posle nekoliko dana odmora nadam se da ću biti spreman za nove pobede – rekao je Đoković posle meča.
Ovim trijumfom Đoković će već danas napredovati na listi najboljih tenisera sveta. Najbolji renking, 16. mesto ATP liste trebalo bi da postane prošlost nakon što mu se na trenutnih 1380 bodova doda još 175 za pobedu u Adelaidi, što bi značilo da bi Australian open mogao da dočeka kao 14. teniser sveta. Inače, Đoković je posle Lejtona Hjuita, koji je 2000. osvojio turnir u svom rodnom gradu sa 18 godina, najmlađi pobednik Adelaide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari