Iako je posle odlaska Dušana Bajevića uspeo da podigne ekipu i naizgled prevaziđe krizu pobedom u Kupu protiv Čukaričkog, a potom i subotnjim trijumfom na Karaburmi protiv OFK Beograda, pitanje je ipak koliko će još vremena Boško Đurovski provesti u ulozi šefa struke crveno-belih.

Iako je posle odlaska Dušana Bajevića uspeo da podigne ekipu i naizgled prevaziđe krizu pobedom u Kupu protiv Čukaričkog, a potom i subotnjim trijumfom na Karaburmi protiv OFK Beograda, pitanje je ipak koliko će još vremena Boško Đurovski provesti u ulozi šefa struke crveno-belih. Upros tome što se prema mnogima to vreme trenutno meri satima, Đurovski kaže da se ne opterećuje takvim pričama i da se trudi da normalno radi, „kao da se ništa ne dešava“.

Trojica povređenih, uhapšeno 16 navijača

Dva policajca i jedan navijač Crvene zvezde lakše su povređeni u međusobnom sukobu, koji se dogodio u subotu ispred stadiona OFK Beograda. Policija je uhapsila 16 navijača, saopšteno je u nedelju iz MUP-a Srbije. U saopštenju se navodi da je uhapšeno deset maloletnih i šest punoletnih navijača, za koje se pretpostavlja da su napali policiju i protiv njih će biti podnete krivične prijave. Policija dodaje da je do sukoba došlo pre utakmice, kada je veća grupa navijača pokušala da uđe na stadion bez ulaznice. Pristalicama Zvezde je ovo bio drugi veliki sukob sa organima reda u poslednje dve nedelje. Prethodni incident dogodio se, sličnim povodom, na gostovanju ekipi Banata u Zrenjaninu. U sukobima na Karaburmi navijači su koristili baklje, metalne šipke, kamenice, flaše…

– Iz kluba niko sa mnom još nije razgovarao o mom daljem statusu. Trener sam Crvene zvezde dok predsednik Stojković ne kaže drugačije. Meni je trenutno najbitnije da je Zvezda pobedila OFK Beograd i da smo se vratili na pravi kolosek. Ne smeta mi sve ono što se minulih dana objavljivalo u novinama. Na novinarima je da licitiraju trenere, a na meni da što bolje radim – kaže Đurovski.

Kuper stiže danas?

Hoće li proslavljeni argentinski stručnjak Ektor Kuper sesti na klupu Crvene zvezde moglo bi da bude poznato već danas. Klub iz Ljutice Bogdana je u petak Kuperovom agentu predočio šta očekuju od novog trenera i koliko su spremni da ga plate. Da li ti uslovi odgovaraju bivšem treneru Valensije i Intera, dakle, znaće se ubrzo. A prema poslednjim navodima sporazum je već postignut, te ostaje samo da Kuper i zvanično stavi paraf na ugovor sa crveno-belima.

I dok će prema nezvaničnim informacijama Zvezda već danas dobiti novog trenera u liku Ektora Kupera, Đurovski je uveren da će on sutra voditi ekipu na rođendanskom gostovanju somborskom Radničkom.
– Ne bih da komentarišem Kupera, kao ni bilo koje drugo ime, koje su mediji prethodnih dana navodili kao mogućeg trenera Crvene zvezde. Radim kao da se ništa ne dešava, večeras putujemo u Sombor, gde sutra igramo prijateljski meč sa Radničkim. S obzirom na to da mi iz kluba još niko ništa nije rekao o dolasku novog trenera, ne vidim razloga zašto ne bih vodio ekipu i u ovoj utakmici – napominje Đurovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari