TSS: Ovo nije napad samo na Đokovića lično nego i na planetarni sport 1Foto: BETAPHOTO AP Photo/Mark Baker)

Teniski savez Srbije saopštio je da podržava tenisera Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australijan openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022.godini.

Kako ocenjuju, ovo je presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmenski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprhvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati domaćinima turnira, kao organizatorima, Olimpijskih igara.

TSS podseća da je Đoković validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učećše na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje.

„Novo povlačenje vize izazvano političkim pritiscima, dovelo je do novog povlačenja ne samo srpskog neko i svetskog sportskog asa po sudovima i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve povbede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi , osim igračkih, pravilima dovoljneih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera sveta svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji“, navodi Teniski savez Srbije u saopštenju.

TSS je pozvao sve svetske teniske i sportske institucije dda se zauzmu za odbranu integriteta sporta,jer kako ocenjuju, “ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport”

Dodaju da su u kontaktu sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju slučaja Novaka Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari