Posle subotnjeg okupljanja i uobičajenih dvodnevnih medicinskih pregleda i testiranja, fudbaleri Crvene zvezde danas odlaze na višenedeljne pripreme van Srbije. Prva faza rada biće obavljena u prošlogodišnjoj letnjoj bazi Bad Tacmandorf u Austriji, odakle je 14. jula predviđena selidba na Pohorje u susednoj Sloveniji.

Posle subotnjeg okupljanja i uobičajenih dvodnevnih medicinskih pregleda i testiranja, fudbaleri Crvene zvezde danas odlaze na višenedeljne pripreme van Srbije. Prva faza rada biće obavljena u prošlogodišnjoj letnjoj bazi Bad Tacmandorf u Austriji, odakle je 14. jula predviđena selidba na Pohorje u susednoj Sloveniji. Tokom gotovo mesec dana boravka van Beograda crveno-beli će odigrati sedam kontrolnih utakmica, četiri u zemlji domaćinu završenog prvenstva Evrope, a tri u bivšoj jugoslovenskoj republici.
Novi trener Zdenjek Zeman na ovaj dug put vodi verovatno između 25 i 30 igrača (konačan spisak putnika dobrim delom zavisi od brzine vađenja viza pojedincima za koje se naknadno saznalo da ih nemaju), a među njima bi trebalo da bude i većina od 11 fudbalera, koji su nedavno potpisali ugovore sa osvajačem drugog mesta u minulom šampionatu. Češki stručnjak može da računa na Bruna da Silvu Edgara (Porto, jedini stigao na pozajmicu), Nikolu Mijailovića (Himki), Vukašina Devića (Belenenseš), Marjana Markovića (Dinamo Kijev), Ibrahima Somea (Bežanija), Sašu Stamenkovića (Napredak), Bobana Maksimovića (Vintertur), Dejana Jakovića (Kanada), Dragomira Vukobratovića (Vojvodina), Branimira Subašića (Nefči) i Miloša Jokića (Metalac). Propala je ideja o kupovini Nikole Lazetića (Torino), verovatno i pregovori sa Olimpijakosom o dovođenju Darka Kovačevića, dok je povratak Nenada Kovačevića i Milana Biševca iz Lansa i dalje otvoren, mada ne i mnogo izvestan. Nepoznata je i dalja sudbina kapitena Milovanovića, Koromana, Kastilja i Jestrovića, koji uveliko traže inostran angažman, a imaju klupsku saglasnost za odlazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari