Bliži se dan odluke u Humskoj 1. Novogodišnji praznici samo su na kratko usporili grozničavu potragu za novim trenerom prvog tima Partizana, koja je posle blic odmora još više dobila na intenzitetu. Iako je u javnosti stvorena dilema Dragoljub Bekvalac-Miroslav Đukić, postoje indicije da prozivku 11.

Bliži se dan odluke u Humskoj 1. Novogodišnji praznici samo su na kratko usporili grozničavu potragu za novim trenerom prvog tima Partizana, koja je posle blic odmora još više dobila na intenzitetu. Iako je u javnosti stvorena dilema Dragoljub Bekvalac-Miroslav Đukić, postoje indicije da prozivku 11. januara neće izvršiti ni trener Bežanije ni selektor naše mlade reprezentacije, koji su u međuvremenu više puta javno potvrdili interesovanje crno-belih, odnosno svoju spremnost da na vrućoj klupi naslede Miodraga Ješića. Kako sportski direktor Nenad Bjeković više nema najveću slobodu u izboru stručnjaka, već, po zamisli novog predsednika Upravnog odbora dr. Nenada Popovića, odgovornost za taj posao mora da deli sa Sekretarijatom UO, pitanje je da li će neki od njegovih, pomenutih, kandidata zadužiti kabinet u klupskom sportskom centru u Zemunu. Naime, naš proslavljeni stručnjak Radomir Antić i član aktuelne postave UO, u kojeg prvi čovek „parnog valjka“ ima bezgranično poverenje, ima svog „keca iz rukava“, koji, prema nekim informacijama, nije sa ovih prostora.
– Novi trener mora da bude na nivou Partizanove reputacije, istorije i snage, odnosno velikih ambicija u narednom periodu. Takođe, trebalo da bude stručnjak sa prepoznatljivim stilom rada i igrom – najbitniji su lični kriterijumi Antića, koji, ipak, naglašava, da pomenuti izbor „zavisi i od situacije na tržištu“.
Suština je, dakle, u novcu, ili, još više, u dugoročnim planovima najtrofejnijeg ovdašnjeg kluba od kraja velike Jugoslavije. Ukoliko crno-beli zaista, kako je to najavio dr Popović, nameravaju opet ozbiljno da krenu na Ligu šampiona, osim za predstojeću izgradnju superluksuznog stadiona naći će se para i za zvučna igračka pojačanja, odnosno jako trenersko ime. I, obrnuto. Ako su joj apetiti vezani za domaći prostor, rekonstruisana Uprava će angažovati nakog od naših, po prirodi stvari, jeftinijih stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari