Najbolje odbojkašice Srbije nisu iskoristile ni drugu priliku za plasman u Peking 2008. Posle Svetskog kupa u Japanu i sada turnira u Haleu, izabranice Zorana Terzića imaće još jednu, poslednju šansu za odlazak na Olimpijske igre. Interkontinentalni kup koji će se u maju održati u Zemlji izlazećeg sunca rešiće pitanje odlaska našeg tima na Olimpijadu.

Najbolje odbojkašice Srbije nisu iskoristile ni drugu priliku za plasman u Peking 2008. Posle Svetskog kupa u Japanu i sada turnira u Haleu, izabranice Zorana Terzića imaće još jednu, poslednju šansu za odlazak na Olimpijske igre. Interkontinentalni kup koji će se u maju održati u Zemlji izlazećeg sunca rešiće pitanje odlaska našeg tima na Olimpijadu. Ovaj turnir biće mnogo lakši zadatak za Srbiju od ovog u Haleu, s obzirom na to da viza za Peking ne čeka samo pobednika, već prve tri ekipe plus najbolju azijsku selekciju.
– Imale smo lepu priliku u Haleu, ali šta je tu je. Rano je pričati o interkontinentalnom turniru, do tada ima još puno vremena. Mi smo još uvek mislima u Haleu. Zbog grešaka u četvrtom setu protiv Poljske ispustile smo finale. Uverena sam da bismo onda pobedile Ruskinje – rekla je Ognjenovićeva posle poraza od Poljakinja 3:1 (22:25, 25:18, 25:22, 25;22).
– Gubile smo puno poena u nizu, ali smo puno poena i postizali. Mislim da nam je padala koncentracija, a Poljska je igrala stvarno odlično. Ne mogu sve da sagledam. Mislim da smo igrale na zavidnom nivou, ali Poljakinje su bile u ovom trenutku spremnije od nas – dodala je Ognjenovićeva.
Iako se u Haleu nije moglo do Pekinga, selektor Srbije Zoran Terzić ne sumnja da će njegova ekipa biti učesnik Olimpijskih igara.
– Poljska je ovoga puta bila bolja. Ne treba mnogo da žalimo, jer imamo još jednu šansu da se plasiramo na Olimpijadu. Uveren sam da ćemo i mi i Poljska igrati u Pekingu – ne gubi optimizam kormilar Srbije.
Na Interkontinentalnom tuniru u Japanu učestvovaće osam reprezentacija – iz Azije: Japan, Tajland, Koreja, Kazahstan, Evropa – Srbija, Rusija ili Poljska, Severna i Srednja Amerika – Dominikanska republika, Južna Amerika ili Afrika – Peru ili Kenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari