Najbolji odbojkaši Srbije peti vikend Svetske lige žele, kako kažu, da odigraju mirne glave. Analizu ubedljivog poraza od Kube, te zamršenu situaciju u C grupi i kalkulacije oko konačnog plasmana „ostavili“ su u Beogradu, a u Kairo su otputovali sa skromnim ciljem, sa kojim su inače i počeli takmičenje u Svetskoj ligi – da se igra što više unapredi.

Najbolji odbojkaši Srbije peti vikend Svetske lige žele, kako kažu, da odigraju mirne glave. Analizu ubedljivog poraza od Kube, te zamršenu situaciju u C grupi i kalkulacije oko konačnog plasmana „ostavili“ su u Beogradu, a u Kairo su otputovali sa skromnim ciljem, sa kojim su inače i počeli takmičenje u Svetskoj ligi – da se igra što više unapredi. Izabranici Igora Kolakovića, naravno, očekuju i da rezultat tog unapređenja igre bude baš dvostruka pobeda protiv selekcije Egipta, sa kojom će u petak i nedelju odmeriti snage.
– Ne krijemo da pred ove mečeve protiv Egipta osećamo pritisak, prvenstveno zbog onakvog poraza od Kube. Ipak, ne smemo da dozvolimo da nas jedan meč demorališe. Svesni smo da smo u Novom Sadu mnogo grešili, ako izvučemo pouke iz tog meča, to može da nam donese samo dobro – kaže libero Srbije Marko Samardžić.
Prema njegovom mišljenju, na mečevima u Kairu je neophodno podići servis na viši nivo, ali i prijem za koji je on zadužen.
– Najbitnije je da odigramo dobro, to nam je prvenstveni cilj. Svi želimo da budemo na visini zadatka i tako popravimo sve ono što nije štimalo prethodnog vikenda. Ne smemo da se opterećujemo kalkulacijama, treba da zaboravimo na matematiku i okrenemo se isključivo igri. Verujem da će tako sve doći na svoje mesto, a samim tim ni dobar rezultat ne bi trebalo da izostane -ističe Samardžić.

Miljković pojačava plave

U duelima sa Egiptom selektor Igor Kolaković će konačno na raspolaganju imati korektora Ivana Miljkovića.

– Sigurno je da će nam on puno značiti. Definitivno će putovati sa nama u Egipat, ali je neizvesno koliko će igrati – rekao je Igor Kolaković.

U odnosu na vikend sa Kubom, sastav Srbije će doživeti izmene. Zbog povratka Miljkovića, Starović će mečeve sa Egiptom pratiti iz Beograda, a među dvanaest putnika za Kairo bili su i tek oporavljeni Stanković i Bjelica.

Sobzirom na to da će Egipat u odnosu na mečeve u Beogradu sada biti jači za kapitena i dizača, reprezentativac Srbije Marko Podraščanin očekuje znatno teži posao od onog od pre tri nedelje.
– Dva puta smo ih dobili maksimalnim rezultatom, ali to u ovom novom vikednu ne mora ništa da znači. Pored toga što im je sada reprezentacija na okupu, imaće i prednost domaćeg terena, pa je sigurno pred nama mnogo teži posao – napominje Podraščanin.
Smena generacije, kako kaže, ne sme više da bude alibi za slabe partije.
– Došlo je do smene generacije i naravno da je to uticalo na igru reprezentacije, međutim i ova generacija treba da pokaže svoj kvalitet. Treba nam kontinuitet dobrih igara, stoga ćemo se u Egiptu potruditi da odigramo što bolje i videćemo gde će nas to odvesti – zaključuje Podraščanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari