U Trentu bez centara 1Foto: KK zadar/Zvonko KUCELIN

Košarkaši Partizana vezali su peti uzastopni poraz u ABA ligi, posle produžetka poraženi su u Zadru (94:96) ali to u ovom trenutku svakako nije njihova najveća muka.

Jedini „front“ gde još uvek mogu nešto učiniti je Evrokup, u sredu gostuju Trentu u utakmici koja može biti presudna za plasman u Top 8 tog takmičenja, bez tri ili četiri bitna igrača.

Zadar je bio motivisaniji, trener Veljko Mršić je jasno anticipirao da Partizan ne može da brani njihovu unutrašnju igru.

Ogroman broj poena Zadrani su dali iz reketa (54), posle pika ili jednostavno spuštanjem lopte u reket, od igrača koji su u pogonu samo je Rašon Tomas defanzivno potentan, Nikola Janković još jednom je pokazao da mu je forma „u provaliji“, završio je meč bez poena i bio bukvalno nevidljiv u odbrani. Probao je trener crno-belih Sašo Filipovski da gura na četvorku i Zagorca, i Dangubića, povremeno i Trifunovića, ali nije mogao da zatvori tu ogromnu rupu u sopstvenom reketu.

S druge strane, crno-beli su odigrali solidnu napadačku utakmicu, malo se ko seća da su dali toliko poena, i bez obzira na produžetak.

Bio je to poenterski odličan meč Džoša Perkinsa (18 poena, pet trojki, pet skokova) ali je još jednom nerezonskim faulovima i problemima u organizaciji igre pokazao da ne može biti nosilac. Kratko rečeno, funkcionisao je samo kad je na pleju bio Jaramaz koji je u Zadru potvrdio povratak u formu.

Dao je Partizan čak 16 trojki iz 38 pokušaja što je dosta iznad njihovog ovosezonskog proseka, hrabri i 12 skokova u napadu faktički bez centara, ali zabrinjava hronični sdisbalans asistencija i izgubljenih lopti (12-14). Hrabri dobro izdanje Tomasa (24 poena, 10.14 iz igre), ali se oreviše odužilo čekanje da Dangubić opravda renome na oba kraja terena.

U Trentu će Partizan igrati bez Novice Veličkovića (zglob), Vila Mozlija (povreda mišića) i najverovatnije Erika Mika koji je imao problema sa laktom. Ova trojka nije ni putovala u Zadar, a u taboru crno-belih nadaju se da bi Markus Pejdž, koji se oporavlja od povrede Ahilove tetive), mogao da zaigra u Italiji, onje bio sa ekipom u Zadru, ali nije ulazio u igru.

Sašo Filipovski je najavio da će protiv Trenta igrati isti tim kao u Zadru.

„Napravili smo mnogo grešaka tokom meča, morali smo da odigramo mnogo bolje da bi stigli do pobede u Zadru, pre svega u odbrani. Vremena za veliku analizu nema, moramo da se osvežimo, imamo problema sa povredama, u ovom sastavu idemo u Italiju. Očekujem da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, da odigramo daleko kvalitetnije u odbrani, nego što je to bio slučaj protiv Zadra“, rekao je Filipovski.

Partizan do plej-ofa može i kolo pre kraja ako dobije Trento, a Lokomotiva izgubi u Parizu. Tada bi bio drugi sa skorom 3-2, iza Metropolitana (4-1), uz pobedu više od Italijana i bolji međusobni skor. Crno-beli sigurno idu dalje sa dve pobede, a ukoliko Lokomotiva bude bolja od Metropolitana u sledećem kolu, crno-beli bi u četvrtinale mogli i kao prvi u grupi.

Raspored i tabela

  1. kolo

Mornar – Krka   80:61

Zadar – Partizan 96:94

Cedevita O. – FMP           94:86

Mega – Borac                     86:84

Cibona – Split     sinoć

Igokea – Budućnost         sinoć

Crvena zvezda – Primorska           20:0

 

Mornar 14-4

Cedevita O.        14-3

Igokea  14-3

Crvena zvezda  14-2

Mega    13-6

Budućnost          12-3

Partizan               7-11

Split       5-13

Cibona  6-10

Krka       5-12

Zadar                    6-9

FMP      5-11

Borac    4-13

Primorska           0-19

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari