Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Češke sa 55:63 (9:15, 15:19, 17:14, 14:15), u drugoj utakmici takmičenja u Grupi C na Univerzijadi u Bangkoku. Košarkašice Srbije su loše počele meč i neplanirano izgubile od solidnih Čehinja. Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Miljana Musović sa 17 poena, dok su u timu Češke Mihala Hartigova i Johnova postigle po 12 poena.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Češke sa 55:63 (9:15, 15:19, 17:14, 14:15), u drugoj utakmici takmičenja u Grupi C na Univerzijadi u Bangkoku. Košarkašice Srbije su loše počele meč i neplanirano izgubile od solidnih Čehinja. Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Miljana Musović sa 17 poena, dok su u timu Češke Mihala Hartigova i Johnova postigle po 12 poena. U trećem kolu košarkašice Srbije sastaju se sa Kineskim Tajpehom i ukoliko pobede plasiraće se u narednu rundu takmičenja. Predsednik komisije za žensku košarku Košarkaškog saveza Srbije i tim menadžer reprezentacije na Univerzijadi u Bangkoku Vladislav Lučić izjavio je agenciji Beta da je ekipa izgubila utakmicu koju je očekivala da će pobediti.
Odbojkaška univerzitetska reprezentacija Srbije izgubila je od Rusije 1:3, po setovima 25:27, 25:21, 19:25, 20:25, u prvom kolu Grupe D na Univerzijadi u Bangkoku. Reprezentativac Srbije Dragan Stanković izjavio je posle utakmice da su „plavi“ dosta grešili. „Pokušali smo da pobedimo, ali dosta smo grešili. Još ništa nije izgubljeno. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo narednoj utakmici“, rekao je Stanković. „Plavi“ naredni meč igraju danas protiv selekcije Južnoafričke Republike. „O Južnoj Africi nemamo podataka, ali sigurno je da će u našoj grupi biti još borbe, jer nas čekaju i Italijani“, kazao je Stanković. Osim Južne Afrike i Rusije, Srbija je u grupi sa Italijom, Iranom i Meksikom. Najbolje dve selekcije plasiraće se u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari