Iako ne krije da od svakog velikog takmičenja očekuje medalju, najbolja atletičarka Srbije Olivera Jevtić na Olimpijskim igrama u Pekingu zadovoljila bi se i plasmanom u „malo finale“ – odnosno među prvih osam.
– Mislim da pripreme teku onako kako sam planirala i ja se nadam da će Olimpijske igre za mene biti ono pravo.

Iako ne krije da od svakog velikog takmičenja očekuje medalju, najbolja atletičarka Srbije Olivera Jevtić na Olimpijskim igrama u Pekingu zadovoljila bi se i plasmanom u „malo finale“ – odnosno među prvih osam.
– Mislim da pripreme teku onako kako sam planirala i ja se nadam da će Olimpijske igre za mene biti ono pravo. U Pekingu najviše očekujem svakako od maratona – rekla je Jevtićeva.
Za OI će se pripremati u „starim bazama“ na Zlatiboru i Kopaoniku.
– Ne vidim razlog da ono što je dobro promenim. Zato ostajem na kombinaciji Zlatibor – Kopaonik. Sa kraćim trkama pokušavam da se malo osvežim i da se što bolje spremim za Olimpijadu. Mislim da mi to ovog puta uspeva, jer nemam problema sa povredama – objasnila je srpska atletičarka.
Jevtićeva je uverena da ako u Peking ode zdrava, uspeh sigurno neće izostati.
– Uvek kada idem na velika takmičenja želim da se vratim sa medaljom. Mislim da nikada nisam razočarala, jer uvek trčim dobro na velikim takmičenjima. Svi koji odu u Peking sa A normom imaju pravo da jure visok plasman, ali pored forme potrebna i sreća. Prvi cilj u Kini će mi biti da završim trku, a onda da budem među prvih osam, jer je to malo finale. Najveću konkurenciju imaću u takmičarkama iz Afrike i Azije, pošto one bolje podnose visoku temperaturu, nego mi belkinje – rekla je Jevtićeva.
Opšta je ocena da će visoka temperatura i velika vlažnost vazduha u Pekingu poprilično ometati svetske sportiste u ostvarivanju vrhunskih rezultata.
– Ja sam i na Olimpijskim igrama u Atini, gde je bilo izuzetno toplo istrčala maraton. Mislim da je najvažnija fizička priprema. Kako bude drugima, tako će biti i meni. Maratonska trka je na programu 17. avgusta. Doći ću tri, četiri dana ranije. Neću se posebno pripremati na vremenske uslove, već tamo gde sam navikla, na Zlatiboru i Kopaoniku.
Olivera Jevtić će narednog vikenda predvoditi žensku reprezentaciju Srbije na Kupu Evrope u Istanbulu, gde će učestvovati u trkama na 3.000 m i 5.000 m.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari