Vajt minimum tri meseca na pauzi 1eron vajt foto kk crvena zvezda

Trofej osvojen na veoma kvalitetnom turniru u Minhenu uopšte nije oraspoložio trenera Dejana Radonjića, naprotiv, niz povreda doveo je do otkazivanja poslednja dva prijateljska meča u Grčkoj kao i razmišljanja da li bi, uz Maika Cirbesa, ekipa trebalo da se pojača i na poziciji krilnog centra.
Zbog teškog preloma ruke, usled proklizavanja šaka sa obruča na polufinalnom meču sa Panatinaikosom, Erona Vajta očekuje pauza od minimum tri meseca.

Amerikanac je odmah nakon utakmice uspešno operisan, međutim težina povrede je takva da naprosto neće moći da pomogne saigračima sve do decembra, u najboljem slučaju.

Vajt je bio planiran kao startni krilni centar i bez njega, crveno-beli bi mogli da vremenom naiđu na velike probleme. S tim u vezi, iako se na četvorci mogu rotirati Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, dok je Marko Simonović prepoznatljivo lice na mestu krilnog centra, u Zvezdi nespokojno dočekuju start seozne u ABA ligi 24. septembra protiv Splita u Hali „Aleksandar Nikolić“.

“ Vajt je odsutan, delikatno je pitanje kada će na teren. Prema izveštajima doktora minimum tri meseca ga neće biti na parketu. Daćemo sve od sebe da budemo što je moguće bolji. Situacija je teška i svi smo svesni toga. Neke preterane priče oko toga da li ćemo da dovedemo nekog umesto Vajta… Potrudićemo se da nađemo što bolja rešenja. Videćemo šta će se desiti. U ovom trenutku je prvo potrebno da sagledamo pravu situaciju s igračima, koji su povređeni i kada će on da se vrati“, istakao je trener Dejan Radonjić tokom medija deja koji svake godine pred početak sezone Evroliga organizuje klubovima učesnicima najelitnijeg evropskog takmičenja.

Vajtu predstoji šest nedelja mirovanja i tek nakon toga trebalo bi da počne sa laganim treninzima. U Zvezdi su svesni da je njegov povratak najrealniji negde u januaru 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari