Vaterpolo: Uspešan start Srbije na SP 1Foto: Fonet/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je počela odbranu titule svetskog prvaka, pošto je danas u Budimpešti u prvom kolu C grupe savladala Južnu Afriku sa 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2).

Kao što se očekivalo, susret protiv nabolje afričke selekcije bio je samo lakši trening za najbolju reprezentaciju sveta. Zbog toga je selektor Dejan Savić jutros održao jak trening, pa su u finišu susreta naši vaterpolisti znatno smanjili tempo.

Protiv gotovo amaterskih protivnika Savić je mogao skoro ravnopravno da rasporedi minutažu svim igračima, uključujući i golmane, koji su branili po dve četvrtine. Zahaljujući tome, golove su postigli svi osim Save Ranđelovića, koji je pokušavao tri puta, ali nije savladao protivničkog golmana.

Na najzanimljivije pitanje, koliko uspešno ćemo nadoknaditi odsustvo izvanrednog sidraša Slobodana Nikića, koji je završio reprezentazivnu karijeru, danas nismo mogli da dobijemo odgovor. Nemanja Ubović, koji ga je zamenio, bio je veoma dobar, ali će pravi test imati u narednim duelima protiv Španije i Grčke.

Danas su igrači imali priliku da u utakmici bez nervoze i stresa „osete“ bazen i atmosferu na plivalištu i da u sredu potpuno spremni uđu u duel protiv Španije, koja je danas izgubila od Grčke sa 8:7. Pošto je zacrtani cilj stručnog štaba osvajanje prvog mesta u grupi, što donosi direktan plasman u četvrtfinale, ta utakmica moraće da se dobije.

Očekivali smo ovakvu utakmicu i iskoristili smo je da se dobro rasplivamo. Imali smo dosta kontranapada, mnogo šuteva na gol, osetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtevnija utakmica, rekao je posle utakmice Andrija Prlainović.

Duško Pijetlović bio je još kraći.

Dobar trening za plivanje. Bilo je i lepih golova, šuteva, a sada počinju ozbiljne utakmice.

U današnjim utakmicama prvog kola viđeno je i prvo veliko iznenađenje, pošto je Kanada uspela da odigra nerešeno 8:8 protiv Crne Gore, iako su naše komšije u poslednjoj četvrtini imale prednost od četiri gola.

Igrč više: Srbija 7 (3), J. Afrika 6 (1).

Srbija: G. Pijetlović (odbane 5/8), Mandić 1, Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Ubović 1, Aleksić 3, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović (odbane 4/6).

Južna Afrika: Luis, E. Leru 2, Kard 1, Badenhorst, Braun 1, De Karvaljo, Rabi, Roda, Vajt, P. Leru, Molino 1, Olier, Mtembu. (kraj) is 19:59

Kanada šokirala vaterpoliste Crne Gore

Na startu Svetskog prvenstva u vaterpolu desilo se prvo i to veliko iznenađenje, jer je Kanada uspela da odigra nerešeno sa jednim od favorita iz drugog plana Crnom Gorom – 8:8. Tim Vladimira Gojkovića imao je prednost od čak četiri gola u poslednjih šest i po minuta meča, ali je uspela da ostane bez planiranih bodova na otvaranju borbi u A grupi. U sledećem kolu Crna Gora igra protiv Brazila, koji je u drugom meču prvog kola Grupe lako dobio Kazahstan sa 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari