Marković zakazao večiti derbi 1Fudbaleri Partizana Foto: STARSPORT (arhiva)

Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u finale Kupa Srbije, pošto su u Novom Sadu pobedili ekipu Vojvodine sa 1:0.

Nije polufinalno „rvanje“ fudbalera branioca Kup trofeja – Vojvodine i poraženog finaliste iz poslednjeg izdanja najmasovnijeg domaćeg takmičenja – Partizana doneo atraktivan sadržaj za dugo pamćenje, jer je novosadski duel crveno-belih i crno-belih obilovao prekidima, „krađom“ vremena, prigovorima na suđenje Srđana Jovanovića… ali je takav, kada se na kraju sve sabere i oduzme, zasluženo pripao gostima iz Beograda – 0:1 (0:1).

Ako ni zbog čega drugog onda makar zato što je trener Aleksandar Stanojević smislio kako da „parni valjak“ svih sat i po „vozi“ svoju priču i kontroliše mlake pokušaje domaćina da mu zabije klipove u točkove.

Nije se najčešći osvajač Kupa u ovom veku „ubio“ od opasnih akcija i velikih šansi, ali je sa nešto više ideje, tečnosti i preciznosti terao loptu i češće pretio golom. A, umeo je i da n-ti put ove sezone iskoristi svoje najjače oružje – prekid.

Već u 11. minutu. Bivši Partiznov vezista Nikola Drinčić napravio je faul za slobodan udarac, na 20-ak metara iskosa od mreže Gorana Vukliša, Miloš Jojić je gađao sredinu šesnaesterca i pogodio glavu mladog štopera, pošto se ovaj na vreme ubacio i malo ispred penaltika, nemarkiran, savladao potpuno ukopanog golmana Novosađana.

Pokušavale su „lale“ posle toga da ugroze rivalov sedmi uzastopni plasman u finale, ali su to činili nepovezano, s previše nestrpljenja i nervoze, međutim i takvi su za malo došli do izjednačenja i penal ruleta, kao prošlog leta u Nišu.

Da je neko drugi bio na mestu Vladimira Stojkovića pitanje je da li bi sprečio već viđen pogodak, u skoku posle kornera najvišeg, Nemanje Čovića, ovako se prekaljeni kapiten tima iz Humske i nekadašnji reprezentativac Srbije instiktivnim pokretom kolenom, u 61. minutu, isprečio rezultatskom poravnjanju.

I „overio“ zadnji ovosezonski okršaj sa večitim rivalom Crvenom zvezdom 25. maja.

To će biti 12. put da beogradske komšije igraju finale Kupa. Prvi put su se sreli 1948. godine, kada je Zvezda slavila sa 3:0, a poslednji pre dve sezone i tada je Partizan na stadionu crveno-belih osvojio pehar golom Bojana Ostojića (1:0).

Navijači ne daju Lalatovića


Zbog zabrane okupljanja u vreme pandemije korona virusa, na „Karađorđu“ ni juče nije bilo navijača, ali je nekima od njih dozvoljeno da pre susreta na jednoj tribini razviju transparent „Sa najuspešnijim trenerom u pobede i sledeće godine.

Kome to smeta nek ide iz Vojvodine“, odnosno izaberu stranu u otvorenom sukobu uprave novosadskog kluba i šefa struke, od koga se više puta moglo čuti da nema nameru da ostane tamo gde ga ne žele. Lalatoviću uskoro ističe ugovor, a još nije ponuđen novim i pitanje da li će do toga uopšte doći.

AF

Aleksandar Stanojević: Igrali smo takmičarski


– Bilo je mnogo teško pobediti u Novom Sadu. Utakmica je bila egal, sa malo šansi, možda čak i loša. Opet, igrali smo takmičarski, da pobedimo – pamti samo rezultat trener Partizana.

Nenad Lalatović: Valjali se, ali zaslužili finale

– Jeste Partizan bio bolji za jedan gol, ali samo u prvom poluvremenu. U drugom je bolja bila Vojvodina. U tom delu su se Partizanovi igrači valjali po terenu, odugovlačili vreme, padali… Veliki je to klub, sa velikim igračima, ne bi trebalo da se valjaju po zemlji, nego da daju dva, tri gola. I da pokažu da su zasluženo dobili. Jesu zasluženo, čestitam im i želim im sreću u finalu – prokomentarisao je strateg Vojvodine.


AF
Crvena zvezda preživela Radnik


Crvena zvezda je uradila ono što se očekivalo od novog (starog) šampiona u duelu sa „malim“ Radnikom, ali ko zna šta bi bilo da nije rano povela spornim golom Nemanje Milunovića i da su udarci Zorana Danoskog i Uroša Milovanovića, u finišu meča, samo malo bili precizniji.

Ovako, crveno-beli još imaju šansu da prvi put od 2012. godine upare titulu i Kup trofej, jer glavni sudija nije poslušao svog pomoćnika i njegovu signalizaciju da je Seku Sanogo (iz očiglednog ofsajda u 3. minutu) posle klupskog kolege zakačio loptu pre nego što je završila u mreži, a prečka je posle pomenutih šuteva gostiju spasila kapitulacije Milana Borjana.

U intermecu između ovih situacija Dijego Falćineli je duplirao vođstvo (34), a prvi strelac lige Milan Makarić (50) najavio spartansku borbu Surduličana i dramatičnu završnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari