Šesto kolo košarkaške Sinalko lige odigrano proteklog vikenda donelo je mnogo uzbuđenja, a u centru pažnje bili su tesna pobeda Partizana u Pioniru protiv Hemofarma i trijumf Crvene zvezde posle preokreta na gostovanju protiv Vojvodine. Sedmo kolo, koje je na programu već večeras, ne bi trebalo da donese utakmice „za infarkt“ jer prvi put od početka domaćeg prvenstva velika četvorka iz Jadranske lige (Partizan, FMP, Zvezda i Hemofarm) neće igrati međusobne mečeve.

Šesto kolo košarkaške Sinalko lige odigrano proteklog vikenda donelo je mnogo uzbuđenja, a u centru pažnje bili su tesna pobeda Partizana u Pioniru protiv Hemofarma i trijumf Crvene zvezde posle preokreta na gostovanju protiv Vojvodine. Sedmo kolo, koje je na programu već večeras, ne bi trebalo da donese utakmice „za infarkt“ jer prvi put od početka domaćeg prvenstva velika četvorka iz Jadranske lige (Partizan, FMP, Zvezda i Hemofarm) neće igrati međusobne mečeve. Najlakši posao će imati Crvena zvezda koja će u Pioniru (19.00) dočekati kraljevačku Slogu. Ovo će ujedno biti i prilika da crveno-beli (iz trećeg pokušaja) ostvare prvu pobedu na svom parketu.

Parovi 7. kola

Crvena zvezda – Sloga, Mašinac – Partizan, Hemofarm – Vojvodina, FMP – Mega Ishrana.

Tabela: Hemofarm 5-1, FMP 5-1, Partizan 5-1, Crvena zvezda 3-3, Vojvodina 2-4, Mega Ishrana 2-4, Sloga 1-5, Mašinac 1-5

Mlađi kraljevački prvoligaš Mašinac nakon godine pauze ponovo će imati čast da ugosti aktuelnog šampiona, Partizan (20.00). Pre dve godine duel ovih klubova je obeležila sjajna rola tada „crno-belog“ Frederika Hausa koji je sa nekoliko atraktivnih zakucavanja podigao „srpsku Bolonju“ na noge. Oba tima su od tada doživela velike promene u igračkom kadru, ali uloga velikih favorita i dalje pripada gostima iz prestonice. Najuzbudljivije bi trebalo da bude u vršačkom Milenijumu gde će domaći Hemofarm dočekati novosadsku Vojvodinu. Bez obzira na činjenicu što „farmaceuti“ nisu imali mnogo vremena da se oporave nakon šokantnog poraza od crno-belih, kladioničari ne daju „Voši“ velike šanse pred večerašnji meč. Derbi „lala“ (18.00) prenosiće i Nacionalna televizija. U poslednjoj utakmici sedmog kola, FMP će u Železniku dočekati Mega Ishranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari