Veliki koraci ka EP 1Foto: EPA/ DIEGO AZUBEL

Goran Obradović je s puno ubeđenja najavio da će Ivana Španović na Srbija openu pomeriti svoju ovosezonsku daljinu, a da naši najuspešniji atletski trener i atletičarka znaju šta rade potvrdio je njen doskok na 6,92 u beogradskoj dvorani.

– Planirali smo da takmičarsko-pripremni period pred Evropsko prvenstvo završimo upravo mitingom u Beogradu, pred domaćom publikom. Više sam nego zadovoljna svojim nastupima i svim skokovima koje sam izvela – rekla je trofejna Zrenjaninka, koja će na EP u Glazgovu (1-3. mart) braniti zlato uzeto 2017. godine u glavnom gradu Srbije.

Pobednički rezultat na takmičenju od pre dva dana ostvarila je u trećoj seriji, a pre toga je dva puta letela do 6,90, da bi se u četvrtoj zaustavila na 6,84.

– Bila je to zaista dobra serija skokova, a još bolje je što sam osetila da mogu još dalje da skočim. Bez obzira na ozbiljnost povrede koju sam imala prošle godine drago mi je da sam ponovo na stazi i na nivou koji treba da budem pred Evropsko prvenstvo. Radujem se što ću biti u prilici da se takmičim u Glazgovu i da se borim za treće uzastopno zlato – puca od zdravlja i samopouzdanja dvoranska šampionka Starog kontinenta još od Praga 2015. godine.

Inače, u pripremi odbrane evropskog trona Ivana je prvo bila trećeplasirana na mitingu u Berlinu (6,65), pa popravila plasman (1) i daljinu (6,78) u Birmingemu, pa je beogradski učinak došao kao logičan sled stvari u tempiranju forme za vrhunac ovog dela takmičarske 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari