Crvena zvezda se nalazi u potpuno istoj situaciji kao prošle godine u ovo vreme. Ponovo u revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona ulazi sa golom zaostatka, samo što sada pred Rendžers, za razliku od prošlosezonskog duela sa Milanom, u klubu iz Ljutice Bogdana svi veruju u nadoknadu minusa.

Crvena zvezda se nalazi u potpuno istoj situaciji kao prošle godine u ovo vreme. Ponovo u revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona ulazi sa golom zaostatka, samo što sada pred Rendžers, za razliku od prošlosezonskog duela sa Milanom, u klubu iz Ljutice Bogdana svi veruju u nadoknadu minusa. O ulasku u elitu, čini se, nikada se nije govorilo sa ovoliko optimizma, koji je naročito izražen i u rečima prvog čoveka kluba Dragana Stojkovića.
– Biće to velika, ali i vrlo teška utakmica. Verujem u tim koji imamo i kolektivni duh. Imamo rezultat koji nije nenadoknadiv i pokušaćemo da u utorak odigramo onako kako svi očekuju, a to je maksimalno angažovano i borbeno. Očekujemo veliku podršku sa tribina, pogotovo sa severne, i ne želim da kažem da je pred nama nemoguća misija jer ako ekipa odigra na najvišem mogućem nivou, rezultat koji želimo sigurno će doći – uverava Stojković.

Milovanović: O odlasku tek posle revanša

Utakmica protiv Rendžersa može lako da bude i oproštajna utakmica Dejana Milovanovića od dresa Crvene zvezde. Iza njega ostalo bi šest sezona sa crveno-belima, tri duple krune, i nekoliko pokušaja ulaska u LŠ…

– Najvažniji je meč protiv Rendžersa. O odlasku ću razmišljati posle tog duela, a sigurno je da se za sve pita rukovodstvo kluba. Rezultat iz Glazgova je mogao da bude bolji da smo imali malo više sreće, ali i ovako mislim da imamo dobre šanse da se konačno plasiramo u Ligu šampiona – rekao je Milovanović dodavši da ne očekuje da protivnik značajno izmeni stil igre u odnosu na prvi meč.

Iako je u poslednjih nedelju dana bio van kluba, predsednik crveno-belih dobro je upoznat sa pripremom ekipe za duel sa Rendžersom.

Škoti stižu danas

Ekipa Glazgov Rendžersa u Beograd stiže danas u 13.15. Škotski tim će u vreme odigravanja meča, u 20 časova na Marakani odraditi trening. U pratnji kluba biće 500 navijača i 100 VIP gostiju.

– Vidim da je atmosfera u ekipi sjajna. Bio sam odsutan nekoliko dana, ali sam dobro informisan o radu ekipe. Trener Kosanović je izuzetno zadovoljan. Sve te informacije bude optimizam. Verujemo i želimo u Ligu šampiona – napominje Stojković.

Jestrović konačno potpisao

Posle brojnih odlaganja bivši reprezentativac Nenad Jestović juče je i zvanično promovisan u šesto Zvezdino letnje pojačanje.

– Vrlo sam srećan što smo brzo postigli dogovor i ispunili obostranu želju. Imam iskustva da pomognem ovom timu, ali mi je žao što neću moći da igram protiv Rendžersa. Bez obzira na to, uzdam se u svoje saigrače koji uz podršku sa tribina mogu da se plasiraju u Ligu šampiona. Slobodno mogu da kažem da je Crvena zvezda najveći klub u kojem sam igrao – kazao je novi napadač crveno-belih koji će nositi dres sa brojem 88.

Sve bi bilo mnogo lakše da u Glazgovu nije bilo kobnog 90. minuta.
– Postala nam je skoro navika da primamo šok-golove. Siguran sam da je ta priča završena i da se više na nju nećemo vraćati. Nadam se da će nas takva nesreća zaobići, a sigurno hoće ako svi igrači budu maksimalno koncentrisani.
Napad je najbolnija tačka crveno-belih, a možda ne bi bio da je poslednji letnji potpisnik za Zvezdu Nenad Jestrović ranije angažovan…
– Nije mi žao što Jestrović nije stigao pre, ali je ipak šteta što nam se ranije nije pridružio. Igraće kad budemo prošli Rendžerse – zaključio je predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari