Veseli: Pobeda nad Novakom mi menja karijeru 1EPA-EFE/ALI HAIDER

Češkog tenisera Jiržija Veselog posle senzacionalne pobede nad Novakom Đokovićem, 6:4, 7:6 (4), danas (16.00) očekuje meč polufinala turnira iz serije 500 u Dubaiju sa Denisom Šapovalovim.

Čovek koji ima pobede u oba meča sa Đokovićem rekao je da pre početka turnira nije ni pomislio da će otići tako daleko.

„Imao sam vrlo težak žreb, sjajno je biti među četiri. Bila je to velika bitka, počeo sam vrlo nervozno jer sam znao da će biti od vitalnog značaja ako steknem rano prednost. Napravio sam neke greške u bitnim momentima i na kraju sam bio jako umoran, bio je to fizički zahtevan meč. Valjda je i to bio razlog da u taj-brejku ne mislim previše od tome, išao sam poen po poen“, kaže Veseli.

On je naglasio da je oduvek znao da u sebi ima kvaliteta da se nosi sa onim najjačima na listi.

„Fantastično je kada kao mlad igrač imate uspehe, ali ja tada nisam bio spreman na to. Bio sam najmlađi u Top 100, stigli su ugovori, menadžeri, svi su čekali rezultate. Od nekog sa 21 godinom osetio sam teren nekog ko ima 35 i nisam napravio očekivani iskorak. Borio sam se više sa sobom nego sa rivalima na terenu. Sada mi je teško da igram protiv igrača koji su inferiorniji, ali znam da imam iskustvo da i one najbolje dovedem do problema, znam kako da igram sa njima“, tvrdi češki teniser i napominje da će pobeda nad Đokovićem imati bitan uticaj na dalji tok karijere.

„Bio sam svestan šta govore o meni i svaki put kada bih izgubio, tonuo sam. Vremenom sam naučio da prihvatim da su pobede i porazi deo sporta i da je bitno da ne dramatizujem, već da učim iz svega. Svake nedelje imate novu priliku, ova pobeda nad Đokovićem mislim da će mi promeniti karijeru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari