Veslači Smedereva na međunarodnoj regati u Zagrebu 1

Međunarodna regata Kroacija Open, koja se održava u Zagrebu, prvo je veliko i značajno takmičenje za smederevske veslače, prenosi Podunavlje.info.

Sledećeg vikenda, 14. i 15. aprila, na regatnoj stazi na Jarunu, nadmetaće se više od 2000 veslača i veslačica iz Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Austrije, Estonije, Litvanije, Izraela, Litvanije, Turske, Mađarske, Irske, Bugarske, Švajcarske i Srbije.

Boje VK Smederevo na ovom velikom takmičenju braniće Aleksandar Filipović u seniorskom skifu, Marko Torbica i Lazar Ristić u juniorskom skifu, u kadetskom skifu Miroslav Jovanović i u kadetskom dvojcu Nikola Soldatović i Andrija Jevtić. Oni će veslati prvog dana, a do same regate biće poznato da li će biti drugačijih posada drugog dana regate u Zagrebu”, rekao je za Podunavlje.info Saša Dragutinović, trener mlađih selekcija VK Smederevo.

Ovo je izborna regata za sastav juniorske reprezentacije Srbije. Luka Đorđević, koordinator juniorske i kadetske reprezentacije Srbije kaže da je prioritet Saveza je da se za Evropsko prvenstvo nađe najbrži skif jer su krajem oktobra Olimpijske igre mladih.

Postoji šansa da se plasmanom na šampionatu Evrope izbori viza za ove Olimpijske igre mladih. Želimo da već na šampionatu Starog kontinenta stignemo do Buenos Ajresa gde se ove godine održavaju Olimpijske igre mladih. Mi i Veslački klub Partizan imamo dvojicu najbržih juniora u skifu. To su Marko Torbica i Pavle Lijeskić. Prva izborna regata je Zagreb, nakon toga državno prvenstvo za male čamce u Beogradu krajem aprila i ukoliko bude 1:1 u pobedama, putnik za Buenos Ajres će se birati na Beogradskoj internacionalnoj regati sredinom maja.”

Što se juniora tiče, sledi vrlo zgusnut raspored takmičenja jer je posle regate u Beogradu već za dve nedelje, 26. i 27. maja u Gravelinu, u Francuskoj, Evropsko juniorsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari