Više od 12.000 trkača istrčalo 10 kilometara 1

Najveća do sada Nike Belgrade 10k trka, šesta po redu  održana je danas  uprkos lošim vremenskim uslovima i okupila je  rekordnih 12.000 trkača koji su trčali gradsku rutu od deset kilometara.

Hiljade trkača tradicionalno je na Ušću startovalo Belgrade 10k trku i trasom preko Brankovog mosta,oko Kalemegdana i nazad kroz Novi Beograd istrčalo zadatu kilometražu. Zadovoljstvo da svečano označi početak do sada najveće Nike trke na ovim prostorima imala je naša zlatna olimpijka,Milica Mandić, a veliki broj poznatih ličnosti zajednički je bodrio trkače i dao apsolutnu podršku promociji sporta, navodi se u saopštenju.

Pre početka trke, trkači su u jedinstvenom Nike gradu učestvovali u brojnim pripremama za start, od zagrevanja sa profesionalnim trenerima iz Nike+ Training Club-a, testa kondicije u Running Lab-u, sve do Beauty zone i dela sa sportskom masažom. Specijalno iznenađenje za prisutne u Nike gradu svakako je bio muzički koncert popularne pevačice Nikolije i rep grupe THCF koji su dodatno zagrejali masu pred trku, dok su se domaćini i voditelji,Una Senić i Nemanja Kostićpobrinuli za dobro raspoloženje svih prisutnih.

“Belgrade 10k je ove godine oborio apsolutno sve rekorde kada je u pitanju broj trkača. Rekordnih 12.000 ljudi oprobalo se u trci na deset kilometara i postalo deo značajne domaće trkačke istorije. Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve kada je negovanje i promovisanje trčanja i sporta u pitanju“, rekla je regionalna brend menadžerka kompanije Sport Time, Jelena Stojanović.

Pobednici velike Belgrade 10k trke u ženskoj konkurenciji su Olivera Jevtić sa vremenom 00:33:58, Teodora Simović sa vremenom 00:36:15, Biljana Cvijanović sa vremenom 00:37:10. Pobednici u muškoj konkurenciji su Naivni Kiplimo Samuel sa vremenom 00:30:19, Osman Junuzovićsa vremenom 00:31:19, Nemanja Cerovac sa vremenom 00:31:32.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari