Vizura ostala bez kompletnog stručnog štaba 1Foto: ok-vizura.com

Na manje od tri dana do finalnog turnira Kupa Srbije, odbojkašice Vizure ostale su bez kompletnog stručnog štaba.

Kako navodi B92, posle pobede nad ekipom Železničara iz Lajkovca, predsednik i vlasnik aktuelnog prvaka Zoran Radojičić sazvao je hitan sastanak na kome je istakao da nije zadovoljan radom Dragutina Baltića i dao mu otkaz.

Isti stručnjak, koji ima iza sebe ogromno iskustvo rada u velikim ekipama, pred početak sezone predstavljen je kao sjajan i iskusan trener, pravi čovek na pravom mestu, i te kako potreban ovom timu.

Po saznanju o otkazu na Baltićevu stranu stali su ostali članovi stručnog štaba – pomoćnici Nenad Mihajlović (koji je prošle sezone osvojio titulu sa Vizurom), Rade Dačović, skaut Mirko Radisavljević i kondicioni trener Jovan Petrović.

Svi oni su podneli ostavke, tako da su odbojkašice ostale bez ijednog trenera pre takmičenja u kome brane trofej.

Spomenuti, sada već bivši članovi stručnog štaba, su se obratili saopštenjem:

„Želimo da upoznamo javnost sa razlozima naše odluke koja je za mnoge neočkivana. Ali ne i za nas. Sve se dešava u momentu kada smo imali sjajnu saradnju sa devojkama, koje su opet doprinele izuzetno dobroj atmosferi kako na terenu, tako i van njega. Od prvog dana, svako od nas je živeo za uspehe kluba, ponašao se shodno pravilnicima, radio na popularizaciji Vizure u svim aspektima. Davali smo klubu i svoje slobodno vreme, za koje ne žalimo ni jednog sekunda, naprotiv… A dobili smo konstantno mešanje u naš posao, pokušaj nametanja ko će i koliko igrati, što i nije novina kada je ovaj klub u pitanju.

Nemamo ništa protiv da neko ko ulaže veliki novac, ima svoje mišljenje, kako oko dovođenja igrača, tako i trenera, ali da taj isti pravi taktiku i određuje da neko mora da igra, prelazi granice tolerancije. Želje i ambicije Vizure su, razumljivo, uvek vezane za vrh.

U odnosu na prošlu godinu, s obzirom da tim nije ostao isti, nisu dovedena adekvatna, sa naše strane tražena pojačanja, ali uprkos tome, napravili smo dobar tim i imali veliki broj pobeda i sve je išlo po planu. Pojedini igrači su čak pristali da promene pozicije na kojima igraju zarad tima, namestili smo igru, beležili dobre rezultate, ali izgleda da to nije bilo dovoljno.

Usledile su ’instrukcije’ da mora da igra Ana Matović. Ko će biti na terenu, odlučuje jedino i isključivo stručni štab. U takvim uslovima, sa takvim pritiscima, niko od nas ne može da garantuje da će se ostvariti očekivani rezultati, pa smo odlučili da damo neopozive ostavke ne želeći da se igramo sa svojim ugledom.  

Ponuda da se ’zavrbuje’ Nenad Mihajlović, da vodi tim u nastavku takmičenja, a koji tako nešto nije prihvatio, još jedan je od dokaza koliko je atmosfera u stručnom štabu bila jedinstvena. Možda će neko reći da momenat nije baš pravi, s obzirom na skori finalni turnir Kupa, ali uz pomenute ’instrukcije’ (neka ostane samo na toj reči, a nije jedina), opet naglašavamo, ne možemo da garantujemo ono što smo stavili kao ciljeve.

Devojkama puno uspeha, a klubu kome smo dali dosta, ali i koji je dao nama, sve najbolje“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari