Crvena zvezda uspešno je obavila sav posao u sezoni 2006/2007. Crveno-beli su prva ekipa koja je osvojila Lav Kup Srbije i prvi tim ovdašnjeg fudbala koji je odbranio oba trofeja! Zvezda je tako stigla do 24. titule i 22. Kupa, odnosno jubilarne desete duple krune. Sada je ostalo još samo da se osvojeni trofeji svečano proslave na Marakani (protiv Hajduka, 26.

Crvena zvezda uspešno je obavila sav posao u sezoni 2006/2007. Crveno-beli su prva ekipa koja je osvojila Lav Kup Srbije i prvi tim ovdašnjeg fudbala koji je odbranio oba trofeja! Zvezda je tako stigla do 24. titule i 22. Kupa, odnosno jubilarne desete duple krune. Sada je ostalo još samo da se osvojeni trofeji svečano proslave na Marakani (protiv Hajduka, 26. maja), ekipa raspusti na par nedelja, i da se ozbiljno krene u pripremu za ponovni pokušaj ulaska u Ligu šampiona.
– Pobedom nad Vojvodinom u Kupu stavili smo tačku na veoma uspešnu sezonu. Ovo je za nas istorijski momenat, pripao nam je prvi Kup trofej nove države Srbije, a sa druge strane odbranili smo duplu krunu, što pre nas niko nije učinio. Ne vodim računa o statistici, ali i taj podatak govori o tome da smo ove sezone i zaista bili najbolji tim. Čestitke zaslužuju igrači, stručni štab, kao i naš bivši trener Dušan Bajević. Navijači su sve vreme bili uz nas i to je klubu puno značilio – prokomentarisao je sezonu na isteku predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković.
Rukovodstvu kluba predstoji veoma radno leto. Pored potrage za neophodnim pojačnjima, crveno-beli će verovatno, ali ne i sigurno, tražiti novog trenera. A odgovore na pitanja da li će Đurovski ipak ostati šef struke i koliko „bombi“ je u planu, Stojković za sada ne želi da da..
– Još smo pod utiscima odbrane duple krune. Pitanje vezano za Đurovskog nije teško. Ipak, ima vremena za razgovore na tu i ostale teme. Polako… – odgovara Stojković koji je pripremio visoke premije za igrače i članove stručnog štaba.
– Onaj ko je uspešan ima pravo da se raduje i da uživa u plodovima uspeha.
A i glavnozaduženi za dolaske i odlaske igrača Stevan Stojanović za sada stopira priču o pojačanjima…
– Krećemo pripreme za leto. Cele godine gledamo utakmice i razmatramo igrače koji nam se nude. Treba prvo da vidimo kakvi su nam igrači potrebni, neki fudbaleri će napustiti klub i moramo da im nađemo prave angažmane. Ne bih želeo da pričam o tome koliko igrača planiramo da dovedemo. Šef stručnog štaba treba da kaže šta mu treba, a moramo da vidimo i sa kolikim budžetom raspolažemo – kaže sportski menadžer Crvene zvezde. Stojanović ne krije da baš u taboru rivala iz finala Lav Kupa Srbije ima igrača koji mogu da budu interesantni Zvezdi.
– Vojvodina ima odlične igrače. U narednom periodu analiziraćemo da li nam je neko do njih i zaista potreban. Mada, puno toga zavisi od njihovih ugovora i samog kluba – objašnjava Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari