Vruće u Vitoriji i Milanu 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Pobedom Žalgirisa na terenu Makabija, odnosno trijumfom Panatinaikosa protiv Baskonije za preostala četiri mesta u plej-ofu krug kandidata proširio se na osam klubova na tri kola do kraja regularnog dela.

Pomenuti Makabi i Žalgiris trebalo bi da imaju zicere večeras protiv Himkija u Moskvi, odnosno Darušafake u Istanbulu. Poslednji dupli program ove sezone začiniće mečevi između Baskonije i Reala, tačnije Milana i Panatinaikosa.

Efes je u prethodnom kolu postao i četvrti tim koji je uz Fenerbahče, CSKA i Real obezbedio učešće u plej-ofu. Madriđani u Vitoriji neće biti pod bilo kakvim imperativom, dok Baskoniji „gori pod noktima“. Porazom u Atini zakomplikovali su situaciju, potpuno vratili „zelene“ u igru koji su sada poravnati sa domaćinom ovogodišnjeg Fajnal-fora (14-13). Statistika uopšte nije na strani Baskonije kada su ovosezonski mečevi sa Realom u pitanju. Baskijci nijednom nisu trijumfovali u četiri odigrana meča i trenutno su u seriji od pet izgubljenih utakmica protiv „kraljevskog kluba“.

Žalgiris je posle velike pobede u Tel Avivu pred potvrdom „brejka“ na svom parketu protiv otpisane Darušafake. Tradicija ipak upozorava, na prethodna tri meča koje su odigrale ove dve ekipe, sva tri puta su slavili gosti. Ove sezone Litvanci su bili bolji u Istanbulu 75:71, uz 17 poena motora ekipe Brendona Dejvisa. Zanimljivo je da je Leo Vesterman rekordni broj poena u karijeri (21) postigao baš protiv Darušafake 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari