Košarkaši FMP pobedili su u revanš utakmici polufinala ULEB kupa Lijetvos iz Ritasa sa 72:69, ali nisu uspeli da nadoknade minus od 11 poena razlike iz prvog meča iz Litvanije. Iako su svi iz tabora ekipe iz predgrađa Beograda verovali u prolaz u finale pred utakmicu u Železniku, stiče se utisak da je ovaj polufinalni duel velikim delom rešen u prvom meču u Viljnusu i da je imperativ pobede sa dvocifrenom razlikom ipak bio pretežak zadatak za četu Vlade Vukoičića.

Košarkaši FMP pobedili su u revanš utakmici polufinala ULEB kupa Lijetvos iz Ritasa sa 72:69, ali nisu uspeli da nadoknade minus od 11 poena razlike iz prvog meča iz Litvanije. Iako su svi iz tabora ekipe iz predgrađa Beograda verovali u prolaz u finale pred utakmicu u Železniku, stiče se utisak da je ovaj polufinalni duel velikim delom rešen u prvom meču u Viljnusu i da je imperativ pobede sa dvocifrenom razlikom ipak bio pretežak zadatak za četu Vlade Vukoičića. Igrači FMP su imali svoje šanse u drugoj i trećoj četvrtini preksinoćne utakmice kada su imali prednost od osam i devet razlike ali više od toga nisu mogli.
Plejmejker Železnika Aleksandar Rašić, koji se trojkom o tablu u poslednjoj sekundi revanš meča postarao da se njegov tim pobedom oprosti od ovogodišnjeg takmičenja u ULEB kupu, žali za propuštenim šansama.
-Imali smo nekoliko prilika tokom meča da prelomimo protivnika ali nažalost u tome nismo uspeli. Ipak, nemamo mnogo vremena da razmišljamo o tome pošto nas čekaju važne utakmice u ostalim takmičenjima- rekao je Rašić.
Strateg „pantera“ Vlada Vukoičić smatra da njegov tim nije bio koncentrisan u odlučujućim trenucima utakmice.
-Došli smo do solidne prednosti u drugoj četvrtini (26:18) ali smo u tim trenucima odigrali jako dekoncentrisano i počeli da promašujemo zicere i otvorene šuteve za tri poena. Ispostavilo se da nismo izdržali psihološki pritisak nakon prve utakmice i da je minus od 11 poena protiv ovako iskusnog i kvalitetnog tima ipak bio nedostižan- izjavio je nakon meča Vukoičić, uz zahvalnost publici koja je na sjajan način bodrila njegov tim tokom celog meča.
FMP se sada okreće završnici regionalne Jadranske lige gde ih u subotu u Železniku očekuje utakmica protiv Heliosa u kojoj bi trebalo da „overe“ lidersku poziciju pred doigravanje. Na kraju treba konstatovati da je bez obzira na ispadanje u polufinalu ULEB kupa, FMP ove godine postigao veliki uspeh i na impresivan način reprezentovao srpsku košarku u prvoj godini njenog nastupa na evropskim takmičenjima kao samostalne države. Takođe treba napomenuti da ovaj tim koji čine mladi igrači izuzetnog kvaliteta, predvođeni sjajnim mladim stručnjakom Vladom Vukoičićem koji je uspeo da ih uklopi kao kolektiv, zaslužuje mnogo veću podršku navijača i medija tokom cele godine, a ne samo u velikim evropskim utakmicama protiv Lijetvosa i Hapoela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari