VUKOIČIĆ: Treći put u poslednjih pet godina, a četvrti u istoriji kluba FMP je pobedom nad Partizanom 73:61 u nedelju uveče u Kragujevcu slavio titulu u Kupu Radivoja Koraća.
– I nismo baš imali vremena za slavlje. U stvari, naš dogovor je bio da posle utakmice finala odemo svi kućama i da titulu proslavimo sutra uveče posle utakmice sa Gran Kanarijom.

VUKOIČIĆ: Treći put u poslednjih pet godina, a četvrti u istoriji kluba FMP je pobedom nad Partizanom 73:61 u nedelju uveče u Kragujevcu slavio titulu u Kupu Radivoja Koraća.
– I nismo baš imali vremena za slavlje. U stvari, naš dogovor je bio da posle utakmice finala odemo svi kućama i da titulu proslavimo sutra uveče posle utakmice sa Gran Kanarijom. Možda ćemo onda imati i razlog više – kaže trener FMP Vlado Vukoičić.
Prvom stručnjaku tima iz Železnika ovo je druga titula sa FMP posle one osvojene prošle godine u Sarajevu.
– Svaka titula koja se osvoji je vredna i do svake je teško stići. Puno smo radili i zaslužili smo da trijumfujemo, baš kao i prošle godine u Jadranskoj. Osećam se ispunjeno, jer sve što smo radili na kraju je imalo dobar rezultat. Ne bih sad mogao da poredim koja mi je od ove dve draža, bio sam srećan i onda, baš kao i sad – kaže Vukoičić.
Iako je pre meča aktuelni šampion države bio blagi favorit, FMP je i treći put u finalu Kupa bio bolji od košarkaša Partizana.
– Oni su bili favoriti najviše zbog forme u kojoj se trenutno nalaze. Ušli su u Top 16 Evrolige i puni su samopouzdanja. Njihova prednost je bila i to što smo mi igrali tri meča zaredom, dok su oni imali jedan dan pauze – priča trener osvajača Kupa. Utakmica finala bila je neizvesna do poslednje četvrtine, kada su sjajnom serijom (16:0) košarkaši FMP preokrenuli rezultat u svoju korist.
– Bili smo odlični u odbrani svih 40 minuta, ali smo do pobede došli u onom trenutku kada smo uspeli da zaustavimo njihov ofanzivni skok. U poslednjih pet minuta potpuno smo kontrolisali meč – kaže Vukoičić.
Posle samo dana pauze FMP će u Železniku već večeras u revanšu osmine finala ULEB kupa ugostiti špansku Gran Kanariju. Iz prve utakmice FMP ima prednost od četiri poena, ali to, prema rečima Vukoičića, zaista ništa ne mora da znači.
– Ta prednost ništa ne znači, idemo na pobedu i neće biti nikakvog kalkulisanja. Umor će nam biti veliki problem i sasvim je sigurno da ćemo morati da prevaziđemo sebe. Kvalitet imamo, samo moramo da prikupimo dovoljno fizičke snage da im se suprotstavimo – kaže Vukoičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari