Srbija će, ipak, imati svog predstavnika u završnici ULEB Kupa pošto je tim iz predgrađa Beograda FMP, uspeo da na svom terenu savlada goste iz Jerusalima i izbori mesto među četiri najbolje ekipe. „Panteri“ su nakon sjajne partije u Železniku uspeli ne samo da nadoknade minus iz prvog meča već i da prednost udvostruče (88:70) i tako ponove do sada najveći uspeh kluba iz 2004.

Srbija će, ipak, imati svog predstavnika u završnici ULEB Kupa pošto je tim iz predgrađa Beograda FMP, uspeo da na svom terenu savlada goste iz Jerusalima i izbori mesto među četiri najbolje ekipe. „Panteri“ su nakon sjajne partije u Železniku uspeli ne samo da nadoknade minus iz prvog meča već i da prednost udvostruče (88:70) i tako ponove do sada najveći uspeh kluba iz 2004. godine, kada su stigli upravo do polufinala. Strateg „pantera“ Vlada Vukojčić bio je izuzetno zadovoljan nakon preksinoćnog susreta, uz konstataciju da njegovi puleni sada mogu i do finala.
– Emotivno veoma težak meč za nas, od samog početka smo igrali kao da nam je svaka lopta poslednja na utakmici, kao da je svaki napad presudan. Snagom volje smo uspeli da slavimo. Znam da možemo biti još bolji i nadam se da ćemo u Litvaniji odigrati dobar meč, kako bismo sačuvali šanse za plasman i u finale – istakao je Vlada Vukojčić, čiji će se izabranici u polufinalu suočiti sa Lietvuos Ritasom.

Rezultati četvrtfinala

FMP – Hapoel (Migdal) 88:70, Real Madrid – Crvena zvezda 79:78, Lietvuos Ritas – Strazbur 72:56, Montepaski – Uniks 96:97

PAROVI POLUFINALA (13. mart): Lietvuos Ritas – FMP, Uniks – Real Madrid

Da optimizam ne krasi samo trenera tima iz beogradskog predgrađa svedoče i reči najboljeg pojedinca preksinoćnjeg duela Dragana Labovića.

Zvezda sačuvala obraz

Crvena zvezda je, ipak, sačuvala obraz i uz častan poraz od velikog Reala iz Madrida oprostila se od Evrope za ovu sezonu (79:78). Crveno – beli nisu uspeli da iznenade favorizovane Madriđane, iako su u poslednjim sekundama meča imali čak i šut za pobedu, ali je Gurović bio neprecizan sa linije za tri poena. Ipak, prevagu je pre svega odnelo loše odigrano prvo poluvreme, koje su „kraljevi“ ubedljivo dobili (38:26). Svestan je toga i šef Zvezdine struke Stevan Karadžić.

– Bila je ovo teška utakmica za nas, u kojoj smo pre svega želeli da odigramo dobro defanzivu, da sprečimo Real da postiže lake poene. To u prvom poluvremenu nismo uspeli i to je na kraju presudilo. Imamo mlad tim, a razlika između ekipa je zaista velika – rekao je on.

– Veoma sam srećan i to je sve što u ovom momentu mogu reći. Ne zanima me s kim ćemo igrati u polufinalu jer možemo da pobedimo svakoga – poručio je strelac 23 koša za FMP.
Prvi duel „pantera“ i ekipe koju sa klupe predvodi bivši strateg Zvezde Aca Trifunović igra se 13. marta u Viljnusu, dok je revanš zakazan za 20. U okviru drugog polufinalnog meča snage će odmeriti rivali iz ligaškog dela takmičenja ruski Uniks i madridski Real.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari