Vuleta nije ispunila normu, Gardaševićeva dominantna - obe će se takmičiti za medelju na Evropskom prvenstvu 1EPA-EFE/Robert Ghement

U kvalifikacijama za plasman u finale skoka udalj, na Evropskom prvenstvu u Minhenu, Ivana Vuleta iz tri pokušaja nije uspela da ispuni normu. Za razliku od naše najbolje skakačice udalj, najveća srpska nada, Milica Gardašević se iz prvog pokušaja domogla finala skokom 6,83, čime je izjednačila lični rekord. Vuleta je najdalje skočila 6,67 što je bilo nedovoljno za direktan plasman u finale, s obzirom na to da je minimalan skok trebalo da iznosi 6,75 metara. Ipak, u konačnom zbiru, Vuleta se našla među dvanaest najboljih takmičarki tokom kvalifikacija, što joj je omogućilo da se nađe u finalu.

Nekadašnja evropska šampionka iz 2016. u Amsterdamu imala je šansu da se nađe u finalu, ukoliko je njen najbolji rezultat bio dovoljan za plasman među 12 najboljih takmičarki u kvalifikacijama.

Neizvesnost je trajala desetak minuta, ali je na kraju i njen skok od 6,67 bio dovoljan da izbije na čelo svoje kvalifikacione grupe i plasira se u finale koje je na programu u četvrtak od 20.58.

Činjenica da je loše skakala u kvalifikacijama i da nije ispunila normu ne mora ništa da znači tokom finala, koje će se organizovati u noćnim časovima, što je za skakače udalj daleko bolja opcija, u odnosu na kvalifikacije koje se održavaju ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari