Najbolji rukometaši Srbije, odnosno oni koji su pozvani i(li) pristali da nose nacionalni dres, rutinski su savladali Izrael pre dva dana u Beogradu (37:27), ali da bi nastavili planirani hod ka jednom od prva dva mesta koja iz Druge pretkvalifikacione grupe vode u narednu rundu borbi za plasman na sledeće prvenstvo Evrope u Norveškoj, izabranici Jovice Cvetkovića moraju isti učinak da ponove i u Ranani, gde ove subote igraju revanš duel sa kolegama iz ove bliskoistočne zemlje.

Najbolji rukometaši Srbije, odnosno oni koji su pozvani i(li) pristali da nose nacionalni dres, rutinski su savladali Izrael pre dva dana u Beogradu (37:27), ali da bi nastavili planirani hod ka jednom od prva dva mesta koja iz Druge pretkvalifikacione grupe vode u narednu rundu borbi za plasman na sledeće prvenstvo Evrope u Norveškoj, izabranici Jovice Cvetkovića moraju isti učinak da ponove i u Ranani, gde ove subote igraju revanš duel sa kolegama iz ove bliskoistočne zemlje. Prvi sat vremena ovog dvomeča potvrdilo je razliku u klasi, u korist Nikolića i drugova, ali i razotkrilo sve posledice najnovijeg tumbanja igračkog kadra, odnosno neuigranosti koja proizlazi iz toga.
– Nije dobro što smo došli u situaciju da igramo pretkvalifikacije, ali smo zato dobili prostora i vremena za stvaranje nove reprezentacije i pravljenje igre, kakvoj težimo u budućnosti. Dosta je bilo promena, imali smo i mnogo gripoznih igrača pred prvu utakmicu sa Izraelom, zbog čega su na parket izašli i neki igrači koji nisu bili planirani, pa nam odbrana i kontranapad nisu funkcionisali kako je trebalo. Ali verujem da će iz meča u meč biti sve bolje. Gostovanje u Izraelu je prilika za to. Naravno, najbitniji su bodovi koji bi nam doneli miran nastavak nadmetanja u grupi – kaže Cvetković, čiji će puleni do kraja meseca odigrati (po) dva susreta sa Luksemburgom i Makedonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari