Košarkaši Partizana u okviru desetog kola Evrolige u Pioniru večeras dočekuju ekipu Huventuda i imaju priliku da novom pobedom gotovo sigurno obezbede plasman u drugi krug. Strateg beogradskih crno-belih Duško Vujošević nije krio optimizam po pitanju ishoda večerašnjeg duela.
– Svakako da poseduju kvalitet, ali nisu nepobedivi, nisu ekipa koja se ne može dobiti.

Košarkaši Partizana u okviru desetog kola Evrolige u Pioniru večeras dočekuju ekipu Huventuda i imaju priliku da novom pobedom gotovo sigurno obezbede plasman u drugi krug. Strateg beogradskih crno-belih Duško Vujošević nije krio optimizam po pitanju ishoda večerašnjeg duela.
– Svakako da poseduju kvalitet, ali nisu nepobedivi, nisu ekipa koja se ne može dobiti. Želja i motiv za trijumfom će večeras biti na našoj strani, a verujem u svoj tim i verujem u pobedu. Ukoliko je ostvarimo bićemo jako blizu drugom krugu, a važno nam je i zbog revanša za težak poraz u Badaloni – ističe Vujošević.

Parovi 10. kola i tabele

GRUPA A: Taukeramika – Reinenerdži (večeras), Le Man – Efespilsen, Prokom Trefl – Olimpijakos, Klimamio – Dinamo (Moskva) (četvrtak)

TABELA: Taukeramika 8-1, Olimpijakos 7-2, Efes Pilsen 5-4, Dinamo 5-4, Prokom 4-5, Le Man 3-6, Klimamio 2-7, Reinenerdži 2-7

GRUPA B: Partizan – Huventud, Panatinaikos – Olimpija (večeras), Lotomatika – Makabi, Unikaha – Cibona (četvrtak)

TABELA: Panatinaikos 9-0, Makabi 6-3, Huventud 5-4, Cibona 4-5, Partizan 4-5, Lotomatika 3-6, Unikaha 3-6, Olimpija 2-7

GRUPA C: Aris – Napoli, CSKA (Moskva) – Po Ortez, Fenerbahče – Beneton, Barselona – Žalgiris (večeras)

TABELA: CSKA 8-1, Barselona 7-2, Beneton 6-3, Po Ortez 5-4, Aris 4-5, Napoli 3-6, Fenerbahče 2-7, Žalgiris 1-8

Podsetimo, u prvom ovosezonskom evroligaškom duelu ova dva tima igranom u Španiji u novembru, Huventud je više nego ubedljivo porazio crno-bele (82:51), a u prošlom kolu su još ubojitiji bili protiv Unikahe (105:52). Vujošević zna da njegovim izabranicima neće biti nimalo lako.
– To je jedina naša utakmica u Evropi koju nije odlučivala praktično jedna lopta. Huventud je još prošlogodišnjim partijama najavio povratak na stare staze uspeha, podigli su nivo svoje igre i ove sezone su jako dobri. Igraju najbržu košarku u Evropi, sa jako agresivnom odbranom iz koje proističu brzi kontranapadi. Nemaju nekih ekstra velikih zvezda, osim Fernandesa, ali zajedno su jako dobri. O njihovoj formi dovoljno govori pobeda nad Unikahom u prošlom kolu od 50 poena razlike. Biće teško, ali verujem u uspeh – poručio je trener Partizana.
Partizan trenutno zauzima peto mesto u grupi B uz skor od četiri pobede i pet poraza, dok su Badalonci treći sa šest trijumfa i tri poraza. Bek crno-belih Dušan Kecman svestan je snage večerašnjeg rivala.
– Po sistemu i načinu igre pored Panatinaikosa su sigurno jedan od najjačih timova u našoj grupi. Svi se još uvek jako dobro sećamo prvog meča u Badaloni i daćemo sve od sebe da im se revanširamo za taj poraz. Pobeda na domaćem terenu bi nam dosta uvećala šanse za prolaz među 16 najboljih, a nadam se da će Pionir kao i do sada biti pun i da ćemo uz tu podršku ostvariti pozitivan rezultat – kaže Kecman.
Meč Partizana i Huventuda na programu je od 19.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari