Žarko Lazetić novi trener TSC-a 1foto:Srdjan StevanovicStarsportphoto

Da reči i stavovi od strane protagonista u srpskom klupskom fudbalu nemaju težinu može se videti i na poslednjem primeru. Iako su u Metalcu uporno tvrdili da su zadovoljni radom trenera Žarka Lazetića, a u TSC-u da će naslednika Mladena Krstajića potražiti tek na zimu, obe strane su uspele da se „pospu pepelom“ u roku od par nedelja tako što se jedna rastaje sa Lazetićem, a druga upravo mladog stručnjaka angažuje na klupi svog kluba, saznaje Mozzartsport.

Drznuo bi se Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca, na svakog ko bi uopšte postavio pitanje poverenja Žarka Lazetića usled izuzetno loših rezultata ove sezone.

Četrdeset dvogodišnji funkciner ubeđivao je javnost kako Metalac sigurno neće ispasti iz Superlige, i da Lazetić ostaje na poziciji šefa struke, prevashodno zbog sposobnosti da u svoj sistem uklapa mlade sa iskusnim fudbalerima.

„Strateški smo se opredelili za mlade igrače, a u okviru budžeta kojim raspolažemo. Glavni adut nam je ambicija, počevši od mene kao sportskog direktora, preko njega kao šefa struke, sve do igrača. Selekcija je i prema tome realizovana. Na taj način svesno je preuzet rizik od toga da se može eventualno doći u nezavidnu poziciju, ali na osnovu svega rečenog, odgovorno tvrdim da Metalac neće strepeti za superligaški status. Šef struke, gospodin Lazetić, zajedno sa svojim stručnim štabom, radi dobar posao, ne beži od odgovornosti, samokritike, ima ogromne zasluge za mnoge pozitivne stvari koje se dešavaju i zavređuje bezrezervnu podršku uprave kluba“, izjavio je Leontijević 12. novembra.

Istovremeno, u TSC-u su tvrdili kako će naslednika Mladena Krstajića pronaći tokom zimske pauze; kontaktirali su u međuvremenu Aleksandra Veselinovića, nekadašnjeg trenera Čukaričkog, koji im se ljubazno zahvalio, i nastavili da rade na način da je ekipu vodio sportski direktor Mirko Jovanović.

Ipak, u samo dve nedelje stvari su se na obe adrese drastično promenile, toliko da će Lazetić doći na kormilo TSC-a, a vrlo je moguće da će u istom pravcu krenuti i sportski dikrektor kluba, Bojan Leontijević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari