Završen kamp Kuglaškog saveza Srbije 1Foto: Kuglaški savez Srbije

Mlada kuglašica Spartaka iz Debeljače Andrea Delić pobedila je u disciplini pojedinačno – klasik u kampu Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije završenom u Vrbasu.
U kombinaciji, gde su se računali rezultati iz takmičenja po grupama i iz pojedinačnog – klasik slavila je KristinaTrošić iz Jagodine.

Kod dečaka, oba prva mesta pripala su kuglašima zrenjaninskog Kristala. Dejan Radonjić osvojio je prvo mesto i disciplini pojedanačno – klasik, dok je u kombinaciji najuspešniji bio Miloš Rajić.

Delićeva je u pojedinačnoj konkurenciji oborila je 512 čunjeva i pretekla Kristinu Trošić sa 508 i Tatjanu Repajić iz Srema (Ruma) koja je srušila 466 čunjeva.

Trošićeva je slavila u kombinaciji sa 763 čunja (u grupi 255, pojedinačno – klasik 508). Delićeva je završila na drugom mestu sa 742 čunja (230 i 512), dok je treća bila Nataša Lazarević (Kristal) sa 733 čunja. U grupi je sa 272 čunja postigla najbolji rezultat, dok je u pojedinačnom delu oborila 461 čunj.

Radonjić je sa 540 čunjeva bio najbolji u disciplini pojedinačno – klasik, dok je drugi bio Miloš Rajić (Kristal) sa 531 čunjem. Treći je završio Gabor Kurcinak iz Vojvodine (Bačko Gradište) sa 515 čunjeva.

Ova tri kuglaša podelili su i prva tri mesta i u kombinaciji. Miloš Rajić je sa 802 čunjeva bio najbolji (u grupi 271, pojedinačno – klasik 531). Drugi je završio Gabor Kurcinak sa 794 čunja (279 – najbolji rezultat u grupi i 515) dok je treći bio Dejan Radonjić sa 778 čunjeva (238 i 540).

Kristina Trošić, slavila je u sprintu ispred Jelene Barać (Apatin). Dva treća mesta osvojile su Aljenka Marko iz Slavie (Kovačica) i Andrea Delić (Spartak, Debeljača).

Mateja Šakić, mladi kuglaš šampiona Beograda, pobedio je u sprintu ispred Ilije Jevremovića (Car Lazar, Kruševac). Dva treća mesta pripala su Milošu Rajiću (Kristal) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, Bačko Gradište).

U finalu mikseva slavili su Aljenka Marko (Slavia, Kovačica) i Miloš Rajić (Kristal). Drugi su bili Kristina Trošić (Jagodina) i Tomislav Marković (Vojvodina, BG). Treća mesta pripala su Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal), kao i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG).

U kampu je bilo 28 polaznika,. 14 devojčica i 14 dečaka, rođenih 2000. i mlađih, potencijalnih kandidata za kadetsko Prvenstvo sveta 2019. u Rokicanima u Češkoj. U stručnom timu bili su Vojko Pavlović selektor juniorske muške reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta, doskorašnji selektor kadeta Mirko Čukvas i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin.

– Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je obezbedilo novac za ovaj kamp. Stručnjacima je pomogao da vide sa čime raspolažemo u ovom uzrastu i naprave prvu selekciju. Kamp je protekao u najboljem redu, disciplina i odnos prema obavezama bili su na izuzetnom novu i pohvale zaslužuju svi. Nadam se da će polaznici i u svojim klubvima primeniti ono što su ovde naučili od naših vrhunskih stručnjaka – istakao je Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

Mali kuriozitet je da su ove godine u kampu bila četiri bratsko- sestrinska i sestrinska para: Jovan i Nikolina Rakanović iz novosadske Bačke, Aljenka i Ivanka Marko iz Slavie iz Kovačice, blizanci Tomislav i Nataša Marković iz Vojvodine (Bačko Gradište) i Jelena i Tamara Barać iz Apatina, kćerke reprezentativke Zorice Barać, svetske šampionke u miksu sa Vilmošem Zavarkom iz Banjaluke 2008.

Tim Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirao je dvanaestoro polaznika u kampu. Mladi kuglaši i kuglašice uživali su gostoprimstvo CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu i koristili kuglanu, dvoranu, atletsku stazu u bazene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari