Žirkov: Posle svega par dana odmora danas se širom Starog kontinenta nastavlja trka za Šampionat Evrope 2008. Lider grupe A Poljska gostuje Jermeniji i u slučaju osvajanja tri boda znatno će se približiti plasmanu na EP, a njeni najbliži pratioci Portugal i Srbija u ovom kolu pauziraju.

Žirkov: Posle svega par dana odmora danas se širom Starog kontinenta nastavlja trka za Šampionat Evrope 2008. Lider grupe A Poljska gostuje Jermeniji i u slučaju osvajanja tri boda znatno će se približiti plasmanu na EP, a njeni najbliži pratioci Portugal i Srbija u ovom kolu pauziraju. Prvoplasirana selekcija u B grupi Francuska ugošćava Gruziju, dok drugoplasirani Italijani idu u Litvaniju. Aktuelni evropski prvak Grčka će se eventualnom pobedom nad Moldavijom učvrstiti na čelnom mestu grupe C, a u D grupi na programu je jedan susret – lider Nemačka dočekuje Slovačku. Derbi meč ovog kola igra se u Hrvatskoj, gde na noge lideru E grupe stiže trećeplasirana Rusija. „Koskasti“ trenutno imaju dva boda više od najbližih pratilaca, sakupili su 16 bodova iz šest mečeva, a pobedom nad Rusima sebi bi znatno uvećali šanse za plasman na EURO.
– Ne treba posebno napominjati koliko je ishod ove utakmice važan za obe reprezentacije. Uz Ruse, jedini smo neporaženi u grupi i verujem da ćemo nastaviti uspešan niz. Bliži smo pobedi, mada će biti gusto. Publika će odigrati veliku ulogu, a ko će dati gol nebitno je. Svi radimo za tim, svima je cilj zajednički, a to je plasman na EP – poručio je Ivica Olić, a s obzirom na to da je Maksimir rasprodat, treba očekivati veoma uzbudljiv i zanimljiv duel.
Međutim, optimističnih izjava ne manjka ni na drugoj strani.
– Respektujemo Hrvatsku, to je veoma dobra ekipa i čeka nas jako težak meč, ali da bude jasno – došli smo po pobedu. Ipak, da bismo trijumfovali moramo ostati koncentrisani tokom celog meča, nametnuti svoj stil igre. Oni će nas prisiliti da ostanemo budni 90 minuta. Ključna će biti dobra odbrana, ako želimo tri boda. Moramo najpre misliti na sebe i ostvariti ono što smo zamislili. Daćemo maksimum da iz Hrvatske odemo s celim plenom – poručio je jedan od najboljih ruskih reprezentativaca Juri Žirkov.
Izrael će kao gost Andori igrati za očuvanje druge pozicije na tabeli, dok će Englezi na gostovanju u Estoniji tražiti put za ostanak u trci za plasman na EP. Četa Stiva Meklarena je trenutno četvrta, sa svega 11 bodova iz šest mečeva. Ipak, ono što može da raduje sve navijače „Gordog Albiona“ svakako je činjenica da se u tim vratio bivši kapiten Dejvid Bekam, kao i oporavljeni napadač Njukasla Majkl Oven. Dodatni motiv za Engleze jeste i eventualni minus od oko 60 miliona evra u koji će zapasti ako ne obezbede plasman na završnicu ove smotre.
Učesnici velikog „skandinavskog incidenta“ Švedska i Danska ponovo će, u okviru grupe F, na teren, ali ovoga puta na različite strane Evrope. Šveđani će dočekati Island i ne bi trebalo da imaju puno problema oko osvajanja nova tri boda, kao uostalom ni Danci koji gostuju poslednjeplasiranoj Letoniji. Prvi kvalifikacioni duel ove runde počinje u 17.15, a poslednji u 21,45 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari