Fudbaleri Partizana dobro igraju na gostovanjima u Ligi Evrope, upisali su dva trijumfa, a posle dva meseca slavili su na strani i u domaćoj Superligi pobedom nad Spartakom u Subotici sa 1:0 (0:0). Kao i u Alkmaru, junak susreta bio je Andrija Živković koji je maestralno izvedenim slobodnim udarcem u 51. minutu matirao protivničkog golmana sa dvadesetak metara i ispostaviće se doneo važnu pobedu.

Interesantno je da je Ljubinko Drulović malo kombinovao u sastavu, u odnosu na meč protiv AZ, pa je Božinov bio starter a Abubakar dobio dan odmorao, baš kao i Babović umesto kojeg je igrao kapiten Saša Ilić. U prvom poluvremenu “parni valjak” gotovo da ništa nije uradio igrom zasnovanoj na individualnom kvalitetu Živkovića i Brašanca. Napadao je Partizan i u nastavku, posle gola, ali nedovoljno za uvećanje prednosti, ali ni domaćin nije bio opasniji u maniru ekipe koja “čuva fenjer” domaćeg šampionata.
– Spartak je bio maksimalno motivisan, ali smo mi imali bolje šanse i zasluženo došli do tri boda. Ostvarili smo važnu pobedu, znali smo da će biti teško, posebno nakon utakmice u Ligi Evrope. Zadovoljan sam kako moji igrači rade i verujem da će u nastavku sezone biti još bolji. Spartak je uspeo da nam zapreti samo u poslednjem sekundu – istakao je nakon meča trener Partizana Ljubinko Drulović.
Ovim trijumfom crno-beli su ostali na “minus 21” u odnosu na Crvenu zvezdu koja je u finišu susreta u subotu savladala Voždovac pred svojim navijačima, upisavši 16. pobedu u nizu (2:0). Najzaslužniji za taj trijumf bio je Vieira koji je kod prvog gola u 86. minutu pogodio stativu a lopta od golmana Popovića odsela u mreži, da bi u zaustavnom vremenu i samostalno zatresao mrežu. Do pobeda su došle i ostale ekipe iz samog vrha, pa je poredak ostao nepromenjen na čelu tabele. Zvezda i dalje ima ogromnu prednost u odnosu na prvog pratioca Čukarički (18 bodova), sledi Borac sa poenom manje, dok Partizan izgledno hvata korak nakon velikog pada koji ga je smestio na četvrto mesto.
S druge strane, prava zima još nije ni počela a sneg je već počeo da zadaje probleme. Meč u Novom Pazaru je odložen jer domaćini nisu uspeli da očiste sneg koji je padao u petak i subotu i stvorio uslove po kojima je bilo nemoguće igrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari