Nakon neubedljivih partija u prva dva kola, odlaska Burksa i povrede Markovića i najnerealniji navijači Zvezde nisu mogli da očekuju sigurnu pobedu svog tima u duelu protiv Hemofarma. Poraz od „farmaceuta“ (85:101) ipak je mnogo bolniji od samog rezultatskog debakla, ako se u vidu ima da osim Gurovića u pojedinim momentima, igrači Crvene zvezde nisu pokazali dovoljno energije i želje da opravdaju frazu da je „ranjeni lav najopasniji“.

Nakon neubedljivih partija u prva dva kola, odlaska Burksa i povrede Markovića i najnerealniji navijači Zvezde nisu mogli da očekuju sigurnu pobedu svog tima u duelu protiv Hemofarma. Poraz od „farmaceuta“ (85:101) ipak je mnogo bolniji od samog rezultatskog debakla, ako se u vidu ima da osim Gurovića u pojedinim momentima, igrači Crvene zvezde nisu pokazali dovoljno energije i želje da opravdaju frazu da je „ranjeni lav najopasniji“. Promena trenera očigledno nije urodila plodom, štaviše čini se da je nakon odlaska Dragana Šakote, Zvezda ostala bez dovoljno autoriteta sa trenerske pozicije. Navijači su svoje nezadovoljstvo odmah usmerili prema Upravi kluba i novom strategu Stevanu Karadžiću. Još uvek mladom stručnjaku koji je pre nešto više od mesec dana preuzeo dirigentsku palicu u klubu sa Malog Kalemegdana ne treba puno zameriti jer za veće pomake u igri ekipe koja je doživela dosta promena u igračkom kadru, jednostavno nije bilo dovoljno vremena. Ipak, činjenica je da se Karadžiću ljulja trenerska fotelja pre nego što je pošteno i seo u nju.
– Mi smo utakmicu protiv Hemofarma izgubili još u prvom poluvremenu jer smo igrali jako lošu odbranu. Nakon odlaska Burksa i povrede Markovića imamo jako mnogo problema na poziciji organizatora igre, ali to je jednostavno nešto što ćemo u nastavku prvenstva morati da rešimo – rekao je Karadžić koji je kao i njegovi igrači ispraćen uvredama i zvižducima gledalaca iz polupraznog Pionira. Crveno-beli će priliku da poprave utisak i dođu do druge pobede u sezoni imati već u subotu kada će u Kraljevu gostovati Mašincu.
Partizan i FMP su opravdali uloge favorita u utakmicama protiv Sloge i Mašinca, ali samo rezultatski pošto su kraljevački prvoligaši na najbolji način iskoristili umor koji je bio evidentan kod ekipa koje su pre samo nekoliko dana igrale finale NLB lige.
Crno-beli su do poslednje sekunde strepeli za pobedu protiv Sloge (86:83) koja je nošena sjajnom publikom u „srpskoj Bolonji“ bila na korak od velikog podviga, a skoro identična utakmica odigrana je u Železniku, gde su domaći „panteri“ na mišiće pobedili „studente“ (81:75).Vojvodina je u Novom Sadu lako pobedila Mega Ishranu (83:69) i tako stigla do druge pobede u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari