Prvi deo takmičenja u ULEB Kupu večeras se završava, pošto se mečevima desetog kola stavlja tačka na grupnu fazu takmičenja. Trinaest timova je već obezbedilo mesto u osmini finala, čekaju se još tri putnika. Među „odabranima“ su i sva tri srpska predstavnika, a najzanimljivije će biti u grupi D, u kojoj se takmiči Crvena zvezda.

Prvi deo takmičenja u ULEB Kupu večeras se završava, pošto se mečevima desetog kola stavlja tačka na grupnu fazu takmičenja. Trinaest timova je već obezbedilo mesto u osmini finala, čekaju se još tri putnika. Među „odabranima“ su i sva tri srpska predstavnika, a najzanimljivije će biti u grupi D, u kojoj se takmiči Crvena zvezda. Tim sa Malog Kalemegdana je trenutno trećeplasiran u grupi D i da bi osigurao tu poziciju mora trijumfovati u Holandiji, gde gostuje Ajfeltauersu, već pobeđenom u Pioniru 90:82. Sa druge strane, izabranici Dragana Šakote mogli bi i do drugog, pa čak i prvog mesta na tabeli, ali samo ako se poklope određene kockice, koje su, doduše, više nerealne nego stvarno moguće. Naime, neophodno je da PAOK slavi u Kazanju, a Real Madrid izgubi u Belgiji kako bi se crveno – beli domogli čelnog mesta u grupi, naravno uz obavezan trijumf u Den Bošu, a ukoliko bar jedan od ova dva tima (Uniks ili Real) izgubi svoj meč Beograđanima se smeši drugo mesto na tabeli. Meč u Holandiji počinje u 18.30 časova.
Najbezbrižniji od sva tri srpska tima u ovom takmičenju svakako je FMP koji je već obezbedio prvo mesto u grupi B i bez imalo bojazni dočekuje ekipu Snajdera. Meč u Železniku igra se od 19. 30. Sa druge strane, do liderske pozicije u svojoj A grupi mogao bi i Hemofarm, koji gostuje Nansiju, i ukoliko pobedi mogao bi do čelnog mesta, što mu donosi lakšeg protivnika u osmini finala. Međutim, isti plan imaju i Francuzi, a s obzirom na zdravstveno i sveobuhvatno stanje u taboru „farmaceuta“ teško da se Vrščani mogu smatrati favoritom u ovom duelu koji je na programu od 20 časova. Najneizvesnija situacija svakako je u grupi C gde je jedino Montepaski siguran učesnik osmine finala, dok se ostalih pet ekipa ravnopravno bori za preostala tri mesta. Svi timovi imaju skor 4-5. U ostalim grupama učesnici prve nok – aut faze ULEB Kupa poznati su odavno, a ovo poslednje kolo poslužiće samo za zauzimanje što boljih pozicija na tabeli pred žreb za prvu eliminatornu fazu. Izvlačenje parova osmine finala ULEB Kupa obaviće se u petak u 13 časova u Barseloni po principu da se timovi iz iste grupe ne mogu sresti u prvoj nok – aut fazi, a ukrštaju se prvoplasirane sa četvrtoplasiranim, odnosno drugoplasirane sa trećeplasiranim ekipama. Prvi mečevi prve eliminacione faze igraju se na terenu slabije plasiranog rivala i na programu su 30. januara, dok su revanši zakazani za 13. februar.

PAROVI 10. KOLA I TABELE

GRUPA A: Brousbasket – Gran Kanarija, Lietvuos Reitas – AEK, Nansi – Hemofarm. TABELA: Nansi 6-3, Lietvuos Reitas 6-3, Hemofarm 6-3, Gran Kanarija 5-4, Brousbasket 2-7, AEK 2-7.

GRUPA B: Bešiktaš – Strazbur, FMP – Snajdero, Ventspils – Anvil. TABELA. FMP 7-2, Ventspils 6-3, Snajdero 5-4, Strazbur 4-5, Anvil 3-6, Bešiktaš 2-7.

GRUPA C: Kimki – Lukoil, Montepaski – Ostende, Hapoel – Alba. TABELA: Montepaski 7-2, Hapoel 4-5, Kimki 4-5, Alba 4-5, Lukoil 4-5, Ostende 4-5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari