Trijumf Zvezde protiv Cibone i sjajan meč koji su FMP i Partizan odigrali u Železniku obeležili su treće kolo Jadranske lige. Crveno-beli su se trećom uzastopnom pobedom na startu prvenstva izdvojili na čelu tabele, dok je aktuelni šampion regionalnog takmičenja Partizan u predgrađu Beograda doživeo prvi poraz ove sezone.

Trijumf Zvezde protiv Cibone i sjajan meč koji su FMP i Partizan odigrali u Železniku obeležili su treće kolo Jadranske lige. Crveno-beli su se trećom uzastopnom pobedom na startu prvenstva izdvojili na čelu tabele, dok je aktuelni šampion regionalnog takmičenja Partizan u predgrađu Beograda doživeo prvi poraz ove sezone.
Posle duže pauze i loših rezultata koje su njihovi ljubimci postizali prošle sezone, navijači Crvene zvezde ponovo imaju razloga za zadovoljstvo. Dobru formu koju su prikazali na gostovanjima protiv Hemofarma i Vojvodine, izabranici Stevana Karadžića su potvrdili i u meču protiv Cibone. Sjajne partije Mišanovića, Dragićevića i Omara Kuka (ponovo poneo epitet igrača utakmice) bio je dovoljan za trijumf protiv „vukova“ (106:93). Ipak, treba naglasiti da je još uvek prerano davati bilo kakvu ozbiljniju ocenu o igri i sastavu crveno-belih s obzirom na to da je tim i prošle godine sjajno započeo sezonu (trijumfi protiv Reala, Uniksa…) da bi kasnije „upao“ u lošu formu iz koje nije uspeo da se izvuče do kraja takmičarske godine. Priliku za novi trijumf i nastavak pobedničke serije košarkaši Zvezde će imati već u subotu kada igraju protiv Budućnosti u Podgorici.

Prve pobede Hemofarma i Vojvodine

Košarkaši Vojvodine i Hemofarma zabeležili su prve pobede u ovogodišnjem prvenstvu u Jadranskoj ligi. Novosađani su pružili odličnu partiju u Hrvatskoj protiv Zagreba (79:99), dok su izabranici Miroslava Nikolića u Vršcu opravdali ulogu favorita protiv Budućnosti (94:72).

Utakmice FMP i Partizana već tradicionalno donose mnogo uzbuđenja i predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje „magične igre pod obručima“. Tako je bilo i u trećem kolu kada su pomenuti rivali prikazali još jednu izuzetnu košarkašku predstavu pred malobrojnim navijačima (1400) u Železniku. Podatak da je na meču viđeno čak 20 zakucavanja najbolje svedoči o tome kakvu su igru FMP i Partizan prikazali u predgrađu Beograda. „Panteri“ su na kraju slavili (90:80) vrativši samopouzdanje u ekipu koje je poljuljano posle neočekivanog poraza u drugom kolu od Splita.

Rezultati, tabela, parovi

Rezultati 3. kola: Crvena zvezda – Cibona 106:93, FMP – Partizan 90:80, Hemofarm – Budućnost 94:72, Zagreb – Vojvodina 79:99, Slovan – Split 65:80, Helios – Široki 90:79, Zadar – Olimpija 59:74. Tabela: Crvena zvezda, Partizan, FMP, Olimpija, Split…. Parovi 4. kola (13. oktobar): Vojvodina – Cibona, Budućnost – Crvena zvezda, Olimpija – Hemofarm, Široki – Zadar, Split – Helios, Slovan – Partizan, Zagreb – FMP.

Trener Partizana Duško Vujošević uputio je posle utakmice mnogo zamerki na račun svojih košarkaša.

Vujošević suspendovan zbog udaranja sudije

Čelnici košarkaške regionalne NLB Lige suspendovali su u četvrtak trenera Partizana Duška Vujoševića zbog sumnje da je posle utakmice 3. kola sa FMP-om udario sudiju Branislava Mrdaka, koji ga je potom prijavio za napad. Konačna odluka biće doneta za nedelju dana kada budu prikupljeni svi izveštaji sa utakmice i u vezi sa incidentom. Vujošević zbog suspenzije neće moći da vodi tim sa klupe u 4. i 5. kolu NLB Lige (protiv Slovana i Heliosa u gostima).

– FMP je zasluženo slavio. Ne računajući Borovnjaka izuzetno sam nezadovoljan igrom svojih igrača. Pojedinci su pokazali da nemaju samopoštovanje i da nemaju pravilan odnos prema dresu koji nose. Nisam očekivao da će mladi Protić i Čović da nam drže košarkaške lekcije o tome kako se „čuva lopta“ – rekao je Vujošević.
Priliku da poprave utisak Tripković i drugovi imaće u četvrtom kolu (subota) kada u Ljubljani igraju protiv ekipe Slovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari