Posle remija protiv Napretka trener Crvene zvezde Milorad Kosanović nije želeo da imenuje uzrok nepovoljnog rezultata svog tima, jer kako kaže „to nisu stvari za javnost“. Ipak, pred gostovnje u Lučanima, ekipi Mladosti, šef struke crveno-belih se znatno više otvorio. Najava ovog meča svela se na uobičajene fraze – biće teško, Mladost je tvrda ekipa.

Posle remija protiv Napretka trener Crvene zvezde Milorad Kosanović nije želeo da imenuje uzrok nepovoljnog rezultata svog tima, jer kako kaže „to nisu stvari za javnost“. Ipak, pred gostovnje u Lučanima, ekipi Mladosti, šef struke crveno-belih se znatno više otvorio. Najava ovog meča svela se na uobičajene fraze – biće teško, Mladost je tvrda ekipa… a glavna priča je otišla u potpuno drugačijem pravcu.
– Iz Zvezde ću otići samo onda kada Zvezda kaže da nisam dovoljno dobar za nju. Nijednog trenutka nisam pomišljao da podnesem ostavku. Istina, bilo mi je mnogo teško posle remija protiv Napretka, jer 12.000 ljudi nam je sve vreme aplaudiralo, a rezultat je izostao. Sve što treba ovom timu je rezultat – započeo je monolog trener Crvene zvezde.
Milorad Kosanović došao je u trenutku kada je ekipa već bila formirana, te nije mogao da je kroji po svom izboru. To, međutim, kako kaže, neće propustiti da učini u zimskom prelaznom roku.
– Dok sam je trener, Zvezda neće biti ni socijalna ustanova, ni starački dom. Imamo igrače koji su u klubu veoma dugo, a nisu postali nosioci igre. Tu su takođe i novajlije koji kvalitetom ne zaslužuju mesto u Crvenoj zvezdi i za njih ćemo morati da pronađemo nove klubove – ističe Kosanović.
Trener crveno-belih kaže da će od novog predsednika tražiti odrešene ruke, slobodu u odlučivanju oko toga ko će otići, a ko pojačati ekipu.
– To je normalno u svakom klubu, ako ne bude tako, ja neću više biti ovde. Ne može neko za vas na pijaci da kupi jednu stvar i da traži da od toga napravite nešto sasvim drugo. Pričam o ideji koja treba da se završi u decembru, možda je i prerano za ovakvu vrstu analize jer klub još nema predsednika. Sve su ovo stvari o kojima ja ne odlučujem, kao trener mogu samo da predlažem – objašnjava Kosanović.
Rad sa velikom grupom igrača ni malo nije po ukusu Zvezdinog stratega.
– Zvezdi ne treba više od 18 igrača. Ako imate 28 fudbalera, nemate vremena da se posvetite mladim igračima, talentima sa ovih prostora. Takođe otežan vam je rad, jer ne možete da se posvetite pojedincu. Nemoguće je napraviti zdrav odnos sa tolikim brojem igrača. Crvena zvedza u sezoni odigra najviše 40 utakmica i ne treba joj toliki igrački kadar – najavio je radikalne rezove za zimu trener crveno-belih Milorad Kosanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari