Košarkaši Crvene zvezde savladali su sinoć Metalac sa 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26) u poslednjem susretu 20. kola ABA lige i tako na najbolji način iskoristili poraz Cedevite od Zadra s obzirom da će se sa zagrebačkim timom najverovatnije boriti u polufinalu plej-ofa, pa sada imaju priliku da izbore meč više pred svojim navijačima. Jedina senka na trijumf izabranika Dejana Radonjića u srpskom duelu, koji su imali i “plus 19” u poslednjoj četvrtini, je pad u samom finišu pa su gosti iz Valjeva uspeli da ublaže poraz, ali ne i da izbore neizvestan finiš.

Crveno-beli su od starta nametnuli svoj ritam i već posle pet minuta imali dvocifrenu prednost (13:3), a kada je u devetom minutu na semaforu stajalo 22:7 bilo je jasno da gosti nemaju šta da traže u Pioniru. Držali su Radonjićevi momci veći deo susreta višak od oko 15 poena, potom izbrojali i do maksimalnih “plus 21” u 29. minutu (63:42). Međutim, trojke Majstorovića, Bakića i Rakićevića dovele su do 77:70, da bi Radonjić vratio Milera u igru a ovaj pogodio iza linije 6,75 metara i stavio tačku na duel jer je odbijanje napada značilo i polaganje oružja Metalca.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dangubić sa 17 poena, Miler i Gudurić dodali su po deset, dok je Kinsi imao devet poena ali i sedam asistencija. Kod Metalca dominirao je Majstorović sa 23 poena, ali je samo još Rakićević bio dvocifren pa je poraz bio neminovan.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari