Nakon kraće novogodišnje pauze danas se nastavlja takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, a na programu su mečevi 16. kola. Današnji dan nam donosi samo dva meča, dok se ostale utakmice igraju tokom vikenda. Crvena zvezda u Pioniru dočekuje fenjeraša Slovan i ne bi trebalo da ima većih problema oko uknjižavanja nove pobede, dok FMP gostuje Bosni.

Nakon kraće novogodišnje pauze danas se nastavlja takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, a na programu su mečevi 16. kola. Današnji dan nam donosi samo dva meča, dok se ostale utakmice igraju tokom vikenda. Crvena zvezda u Pioniru dočekuje fenjeraša Slovan i ne bi trebalo da ima većih problema oko uknjižavanja nove pobede, dok FMP gostuje Bosni. Tim iz Železnika trenutno je četvrtoplasirani na tabeli, dok su Bosanci tek na desetoj poziciji, pa je prednost, iako su na gostujućem terenu, ipak na strani „pantera“. Sa druge strane, Šakotini izabranici igraju pred svojim navijačima i pitanje pobednika ovog duela ne bi ni trebalo da se dovodi u pitanje, ukoliko crveno – beli misle da se približe mestu na tabeli koje vodi na završni turnir NLB lige. Tim sa Malog Kalemegdana trenutno je sedmi uz skor 8-7. U današnji meč Zvezda ulazi nakon problema oko hale Pionir i kratkotrajne selidbe u Šumice, ali se očekuje da im to ne predstavlja veći problem pred duel sa Slovencima. Meč u Pioniru se igra od 19 časova, dok duel Bosne i FMP počinje dva sata ranije.

Parovi itabela

Bosna – FMP, Crvena zvezda – Slovan (danas), Split – Zagreb, Helios – Budućnost, Olimpija – Partizan, Hemofarm – Zadar (subota), Cibona – Široki (nedelja)

TABELA: Cibona 12-3, Partizan 11-4, Zadar 11-4, FMP 11-4, Hemofarm 10-5, Budućnost 9-6, Crvena zvezda 8-7, Olimpija 7-8, Helios 7-8, Bosna 6-9, Zagreb 5-10, Široki 5-10, Split 2-13, Slovan 1-14

Ostali naši predstavnici svoje mečeve igraju u subotu, Partizan putuje na megdan sa Olimpijom, dok Hemofarm ugošćava Zadar, trenutno trećeplasirani tim lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari