Bajden u Kenoši: SAD se suočavaju sa sistemskim rasizmom 1Foto: EPA-EFE/ TRACIE VAN AUKEN

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima Džo Bajden rekao je juče u Kenoši, u državi Viskonsin, da bi nedavna previranja posle policijskog pucanja na Afroamerikanca Džejkoba Blejka, mogla da pomognu Amerikancima da se suoče sa sistemskim rasizmom koji je prisutan vekovima.

„Konačno smo sada došli do tačke kada ćemo se pozabaviti prvobitnim grehom ove zemlje, stare 400 godina, ropstvom i svim njegovim ostacima“, rekao je Biden u luteranskoj crkvi Grejs (Grace), gde je razgovarao sa porodicom Džejkoba Blejka.

Za razliku od Donalda Trampa koji je posetio Kenošu u utorak i nijednom nije spomenuo Džejkoba Blejka, Bajden je proveo više od sat vremena sa porodicom 29-godišnjeg Afroamerikanca.

Tramp je odbio da prizna sistemski rasizam i pružio je podršku sprovođenju zakona, optužujući demonstrante za nasilje i izjednačavajući „unutrašnji terorizam“ i nasilne proteste.

Bajden je rekao dane može da garantuje da će se, ako postane predsednik“, sve rešiti za četiri godine, ali je istakao da bi „bilo mnogo bolje, dobili bismo još puno toga“, ako Tramp ne bude ponovo izabran.

Blejk se nalazi u bolnici na nakon što mu je policajac belac sedam puta pucao u leđa dok je policija pokušavala da ga uhapsi 23. avgusta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Bajden u Kenoši: SAD se suočavaju sa sistemskim rasizmom”

  1. Problem je taj sto demokrate u vezi crnaca sve rade da bi se uslikali u „pomaganju“ a u stvarnosti ne rade nista cak im veoma odmazu sto se u stvarnom svakodnevnom njihovom zivotu moze videti ako se posmtraju stvari unazad kroz istoriju . Kada ce to crnci shvatiti. Mozda je pre trebala da se kandiduje Vorenova umesto Bajdena , Bajden je svoju sansu propustio u vreme kada se kandidovao Tramp prvi put , Bajden nije smeo da pusti da se kandiduje zena B.K.ali valjda on o tome ne odlucuje , tada Tramp ne bi pobedio Bajdena ali sada je kasno, Samo da crnci shvate da nista nije uradjeno za njih tokom godina vladanja demokrata a Grenel ce mozda prebaciti LGBT popullaciju na Trampa ovoga puta . Kroz istoriju ili kako kaze Bajden kroz vekove… ko je imao ideje da sve sto nije po zamisli njihovoj a mnogi su svoje ideje sprovodili u delo stvarajuci kroz razne klanove, te prvi, te drugi te treci Kju KLuks Klan koji je kroz istoriju bio protiv republikanaca , podrzali su Trampa u izbornoj trci ali Tramp se od njih ogradio bez obzira koga oni danas podrzavaju , niko normalana ne moze biti za takve koji su kroz istoriju bili protiv republiknaca pa ni milijarder Tramp . Danas ih i dalje ima ali nisu tako organizovani kao nekada ali surovi jesu . Ali gle slucajnosti jednog koliko se secam neko ubio u Beogradu ali ne u Srbiji . Uostalom bice objavljeno ko sve simpatise od poznatijih politicara ovaj kriminalni klan .

  2. To jeste tacno ali zar on to tek sada primecuje a tolike godine su vladali .Problem je taj sto demokrate u vezi crnaca sve rade da bi se uslikali u „pomaganju“ a u stvarnosti ne rade nista cak im veoma odmazu sto se u stvarnom svakodnevnom njihovom zivotu moze videti ako se posmtraju stvari unazad kroz istoriju . Kada ce to crnci shvatiti. Mozda je pre trebala da se kandiduje Vorenova umesto Bajdena , Bajden je svoju sansu propustio u vreme kada se kandidovao Tramp prvi put , Bajden nije smeo da pusti da se kandiduje zena B.K.ali valjda on o tome ne odlucuje , tada Tramp ne bi pobedio Bajdena ali sada je kasno, Samo da crnci shvate da nista nije uradjeno za njih tokom godina vladanja demokrata a Grenel ce mozda prebaciti LGBT popullaciju na Trampa ovoga puta . Kroz istoriju ili kako kaze Bajden kroz vekove… ko je imao ideje da sve sto nije po zamisli njihovoj a mnogi su svoje ideje sprovodili u delo stvarajuci kroz razne klanove, te prvi, te drugi te treci Kju KLuks Klan koji je kroz istoriju bio protiv republikanaca , podrzali su Trampa u izbornoj trci ali Tramp se od njih ogradio bez obzira koga oni danas podrzavaju , niko normalana ne moze biti za takve koji su kroz istoriju bili protiv republiknaca pa ni milijarder Tramp . Danas ih i dalje ima ali nisu tako organizovani kao nekada ali surovi jesu . Ali gle slucajnosti jednog koliko se secam neko ubio u Beogradu ali ne u Srbiji . Uostalom bice objavljeno ko sve simpatise od poznatijih politicara ovaj kriminalni klan .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.