Foto: Facebook/FK BORAC Banja Luka

„Donacija će biti realizovana tokom iduće godine“, saopšteno je nakon donatorske večeri koja je održana u petak, 7. decembra, s ciljem da se klub dodatno stabilizuje, ima sigurnu budućnost i od naredne sezone takmiči u Premijer ligi BiH, prenosi RTRS.

Iz Borca navode da su veoma značajnu donaciju dobili od grada Banjaluka, koja će biti realizovana kroz finansijska sredstva i infrastrukturne projekte.

„Prikupljena finansijska sredstva biće utrošena na pokriće troškova u tekućoj godini, ulaganja u sportsku infrastrukturu i rad sa mlađim kategorijama fudbalera“, poručili su iz Borca i dodali da se na donatorsko veče odazvalo više od 50 predstavnika javnih i privatnih kompanija.

Gosti večeri bile su srpske fudbalske legende, sadašnji i bivši igrači, te članovi stručnog štaba i rukovodstva Borca, ali i čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije – predsednik Slaviša Kokeza, potpredsednik Marko Pantelić i sportski direktor Darko Kovačević.

Manifestaciji je, osim Dodika, prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, mandatar za sastav nove vlade Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojne zvanice iz političkog, privrednog, društvenog i sportskog života Srpske, Srbije i Banjaluke.