Novi snimak ponovo podstakao spekulacije o zdravlju Vladimira Putina (VIDEO) 1foto: EPA-EFE/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Sa početkom ruske invazije na Ukrajinu pojačale su se spekulacije o zdravlju ruskog predsednika Vladimira Putina. Spekulacije je dodatno podstakla Putinova iznenadna poseta okupiranim teritorijama u Ukrajini.

Na snimku koji prikazuje Putinovu posetu Sevastopolju vidi se kako ruski lider šepa. Noseći dolčevitu i jaknu, Putin je šetao sa Mihailom Razvožajevim, guvernerom Sevastopolja, i šest telohranitelja koji su izgledali kao da su nosili pancire.

Dok je hodao sa njima, činilo se da je osećao nelagodnost i hodao je sporije nego nekoliko dana ranije kada se pojavio u Moskvi, prenosi portal 19fortifive. Putin je, kako se izveštava, posetio muzej Taurijskog Hersoneza i dečiju umetničku školu u regionu.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, podelio je na Tviteru snimak ruskog predsednika u šetnji, koji su prvobitno objavili ruski mediji. Geraščenko je u izdanju naveo da „Putin vidno šepa“.

„Putin vidno šepa tokom posete okupiranom Krimu. „Ruski izvori navode da je Putin posetio Sevastopolj da bi „proslavio“ godišnjicu aneksije Krima, što će, inače, biti jedna od stavki na Putinovoj listi optužbi pred Haškim tribunalom“, naveo je Geraščenko u objavi.

Da li je Putin zaista bolestan?

Posle Putinove posete okupiranim krajevima pojavila se teza da je u poseti zapravo bio njegov dvojnik, a drugi snimci ponovo dovode u pitanje zdravlje ruskog lidera.

U februaru je objavljen video na kojem se vidi kako se Putinove noge trzaju i tresu, što je podstaklo spekulacije da Putin boluje od Parkinsonove bolesti.

U avgustu prošle godine, ruski Telegram kanal za koji se navodi da ga vodi bivši ruski insajder izvestio je da je Putin dobio upozorenje da bi mogao da izgubi pristup „lekovima koji spasavaju život“ za lečenje raka kao rezultat antiturskih sankcija koje su koje je nametnuo Zapad.

Treba istaći da se pravo zdravstveno stanje ruskog predsednika ne zna i da verovatno Kremlj neće iznositi detalje o ovom pitanju, ali svako javno pojavljivanje Putina izaziva nove spekulacije o njegovom zdravlju, prenosi zagrebački N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari