Ukrajinski zvaničnici: Troje mrtvih u napadu ruskih dronova u oblasti Kijeva 1foto: EPA-EFE/SERGEY SHESTAK

Tri osobe su poginule a nekoliko je ranjeno u noćašnjem napadu ruskih dronova koji su pogodili zgradu gimnazije u oblasti Kijeva, saopštila je jutros ukrajinska Služba za vanredne situacije.

Kako je ta služba navela preko Telegrama, tri osobe su stradale, dve su ranjene a jedna je spasena, dodajući da se četiri osobe verovatno nalaze pod ruševinama.

Vojna uprava oblasti Kijeva je objavila da je troje ljudi stradalo a sedam ranjeno u napadu na „civilnu lokaciju“, bez dodatnih detalja.

U udaru je pogođena gimnazija u mestu Ržiščev, na oko 80 kilometara južno od Kijeva, objavila je Služba za vanredne situacije, uz slike o teško oštećenim zgradama.

U napadu su delimično oštećena dva sprata gde su stanovali gimnazijalci i zgrada gde idu na nastavu, naveo je isti izvor.

Na mestu udara je izbio požar i zahvatio više od 300 kvadratnih metara, a ugašen je nešto pre 7.00 jutros.

Ukrajinske vazduhoplovne snage objavile su da je Rusija noćas napala Ukrajinu borbenim dronovima iranske proizvodnje Šahed 136/131.

Ukupno je lansiran 21 dron iz ruske oblasti Brijansk a ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 16 letelica, saopštile su vazduhoplovne snage preko Telegrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.