Foto: Šnajder elektriks

Godišnje globalno studentsko takmičenje čiji je cilj pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove, organizovaće se i 2019. godine.

Devetu godinu zaredom, pokrenuta je kampanja “Go Green”, jedno od najvećih svetskih takmičenja za studente inženjerstva i biznisa sa fokusom na zelenu energiju i korišćenje obnovljivih izvora.

Studenti mogu da podnesu svoje smele ideje u jednoj od te četiri kategorije: „Zgrade budućnosti”, „Fabrike budućnosti”, „Mreže budućnosti” i „Održivost i pristup energiji”.

Finalisti sa smelim idejama će biti pozvani na Globalni samit inovacija 2. i 3. oktobra u Barseloni.

Prošle godine je učestvovalo preko 24.000 mladih pronalazača sa više od 3.000 univerziteta iz 163 zemlje, uključujući i 58 odsto devojaka.

Timovi koji su zainteresovani da se prijave moraju da se sastoje od dva studenta koji pohađaju akreditovani fakultet za biznis, inženjerstvo, fiziku, računarstvo, matematiku i druge srodne fakultete. Moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja. Svaki tim treba da ima barem jednog ženskog člana, u skladu sa politikom promovisanja različitosti i inkluzije kompanije Šnajder elektrik, a rok za prijave je 25. maj 2019. godine.

Povezani tekstovi