Na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, koji se tradicionalno održava početkom januara (ove godine od 8-11) Bil Gejts (na fotografiji) je izložio svoju viziju „iskustva povezivanja“ koje će po njemu obeležiti deceniju pred nama. Jedan od načina tog povezivanja biće i novi operativni program Majkrosoft, Vista, koji je na ovogodišnjem sajmu premijerno demonstriran. Postoji hardver, a postoje i digitalni sadržaji koje ljudi žele da koriste, samo je pitanje njihovog povezivanja još nerešeno, istakao je Gejts.
Proizvodni menadžer Majkrosofta Džastin Hačinson prikazao je nove odlike Viste, koje, po oceni posmatrača, treba da opovrgnu uvreženu predstavu da je Epl najpogodniji za kreativno računarstvo. Među specifičnim odlikama novog operativnog sistema nalazi se i alatka za bekapovanje dokumenata, zatim nova alatka za DVD foto galeriju i softver koji ispravlja greške u digitalnim fotografijama.
Robi Bah, predsednik odseka zabavnih uređaja u Majkrosoftu, rekao je da je kompanija do kraja 2006. prodala preko 10 miliona Xbox uređaja za igrice. Vlasnici ovih konzola moći će da preko njih koriste usluge IPTV (internet protokol TV) i da uživo prate TV programe putem interneta. Gejts je najavio i novi proizvod u saradnji s HP, koji će korisnicima omogućiti da sve podatke drže na centralnom uređaju i da im pristupaju sa više uređaja, povrezanih Windows operativnim sistemom, kao što su Zune portabl muzički plejer, Xbox 360, PC i telefoni. Windows Home Server je sistem skladištenja koji može da sačuva podatke do 1 terabajta.
Fotografije, muzika i video snimci mogu se sačuvati u tom sistemu a njima se pristupa iz mnogih drugih uređaja kod kuće ili sa daljine, putem interneta.