Od nove godine, internet korisnici iz svih krajeva sveta mogu besplatno da priušte sebi virtuelni obilazak jedne od najatraktivnijih londonskih znamenitosti – legendarnog Dauning strita 10, zdanja koje je gotovo tri veka dom britanskih premijera, tačnije, od 1730. Posetioci mogu da lutaju prostorijama ovog zdanja, kao i da klikom na različite linkove upoznaju njihove detalje, istoriju zdanja i detalje brojnih umetničkih kolekcija i nameštaja na ovoj legendarnoj adresi. Možete da zavirite čak i u sam kabinet premijera, u ulazni hol i veliko stepenište.
Glavni odeljci kroz koje posetilac kreće obuhvataju odrednice premijer (kontakti, biografija, govori, kancelarija, veliki ciljevi, budućnost nacije), zatim vlada (kabinet, vodič kroz zakonodavstvo, vodič kroz vladu…), a posebno poglavlje zaslužila je i novinarska soba (najnovije vesti, medija centar, i-mejl apdejtovi i foto galerija). Posebni odeljak čini samo zdanje Dauning strita 10 (linkovi Dobrodošlica, istorija zgrade, bivši premijeri i obilazak). I najzad, tu su razni prenosi, filmovi i podkasti.
Ukoliko poželite da se pobliže upoznate sa istorijatom zgrade, saznaćete sve o njoj, nekad i sad, od izgradnje prvih kuća u njoj, ko je bio Dežordž Dauning, i sve što se u njoj i povodom nje zbivalo od dolaska prvog premijera 1730. do danas.