Kako nastaju blokabsteri, video igre i holivudski trikovi 1

Bilo da žele da saznaju kako nastaju holivduski hitovi  kao što su „Doctor Strange“ i „Deadpool“ ili ruski blokbasteri poput filmova „Attraction“ i „Stalingrad“, ali i najpopularnije video igre na svetu poput „Assassin’s Creed“, domaći mladi talenti imaće priliku da tokom dva dana iz prve ruke dobiju savete od predavača koji dolaze iz vodećih svetskih kompanija kao što su: Digic Pictures i Main Road Post, kao i softverskih kuća:  Autodesk, Foundry i Chaos Group.
 
Glavni program konferencije predstaviće visokokvalitetne, inovativne i tehnološki napredne projekte i njihove autore, a uz to će otvoriti i prostor za diskusiju, upoznavanje sa alatima, tehničkim predispozicijama i trendovima razvoja sektora na globalnom nivou. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pX4Z-_zCRmk]

U susret konferenciji, 11. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti besplatno predavanje održaće Andrew Lowell, šef FX katedre i glavni instruktor u školi vizuelnih efekata Lost Boys Studios u Vankuveru. Naglasak predavanja je na jedinstvenoj ulozi koju efekti imaju na filmu i u drugim oblastima: prikupljanju referenci za prirodne fenomene, proceduralizmu, low level metodologiji softvera i pokretu kroz simulaciju.
 
Nakon uvodnog predavanja, Andrew Lowell, će održati petodnevni intenzivni trening za FX artiste u Houdini softveru, u periodu od 13. do 17. novembra.
 
Sa ciljem da postane platforma za podršku razvoja profesionalne zajednice studija, frilensera, profesionalaca, studenata i obrazovnih institucija posvećenih razvoju kompjuterske grafike u Srbiji, konferenciju CGA Belgrade organizuju Srpska filmska asocijacija, Crater VFX Training Center i portal VFXSerbia.com.
 
Generalni sponzor prve CGA Belgrade konferencije je Autodesk, a partneri konferencije su Chaos Group i Foundry. Ulaz na konferenciju je besplatan, a obavezno registrovanje učesnika počeće 1. novembra na sajtu www.cgabelgrade.com.