Veliki uspeh:Dejan Ćušić (levo), direktor za rešenja i servise kompanije Komtrejda za Irsku i Veliku Britaniju

Rešenje je fokusirano na na brzinu i efikasnost, myRyanair platforma lako može da popuni čak četiri Boinga 737 za jedan minut. Aplikacija omogućava korisnicima da selektuju najpoželjnije opcije putovanja, ali i obezbeđuje sigurnost ličnih informacija i plaćanja, jednostavnu pretragu Rajanerovih 1.800 avio-linija, bržu rezervaciju karata i lakše „čekiranje“ na aerodromu. Bazirana na korisnikovom ličnom profilu, myRyanair asistira tokom celog putovanja, poput personalizovanih saveta vezanih za odmor.

– Izuzetno sam ponosan što su inženjeri kompanije Komtrejd uspeli da naprave softver za giganta kao što je Rajan er, kompaniju koja je „Amazon“ među svetskim avio-prevoznicima. Ovo rešenje će iz korena promeniti budućnost avio-saobraćaja, jer Rajan er je postavio standarde koji će teško biti dostignuti u dogledno vreme – kaže Veselin Jevrosimović, predsednik grupacije Komtrejd.

Govoreći o projektu, Dejan Ćušić, direktor za rešenja i servise kompanije Komtrejda za Irsku i Veliku Britaniju, izjavio je su srpski stručnjaci razvili pionirske tehnologije za kompanije sutrašnjice i zahvaljujući njihovoj vrhunskoj ekspertizi, uspeli da isporuče tako zahtevne proizvode za veoma kratko vreme. Sa Ryanairovom vizijom i našim inženjerima svetske klase, kreirali smo nešto što će obogatiti iskustvo putovanja za milione ljudi.“

– Opseg platforme myRyanair je fenomenalan. Ona je kreirana da operiše sa podacima 106 miliona ljudi, a kako mi rastemo, tako će rasti i kapaciteti myRyanaira. Partnerstvo sa Komtrejdom je suštinsko u pretvaranju ove vizije u stvarnost. Uz svoju vrhunsku ekspertizu, inovativno razmišljanje i nepokolebljivi profesionalizam, Komtrejd je pomogao Rajaneru da postavi temelje za budućnost – rekao je povodom lansiranja rešenja DŽon Huri, visoki zvaničnik avio prevoznika.

Rajaner koji ima flotu od čak 350 Boinga 737, planira da do 2024. godine poveća broj putnika sa 106 na 180 miliona godišnje, u čemu će platforma myRyanair igrati centralnu ulogu. Inače, prošlog meseca, ova platforma je ušla u uži izbor za nagradu „Private Sector Project of the Year “ na godišnjoj manifestaciji „Tech Excellence Awards“. Pomenimo i to da je pre tri nedelje veliki avio prevoznik najavio letove iz Niša od septembra ove godine, čime će Srbija postati 32. zemlja iz koje saobraća kompanija sa sedištem u Irskoj.